Príprava šťavy z ríbezlí je taká jednoduchá, ako len môže byť. Ríbezle oberiete, zavaríte, osladíte a nalejete do fliaš.
Čo budeme potrebovať
- 3 – 4 kg červených ríbezlí
- 2,2 l vody
- 250 g cukru, stévie alebo erytritolu
Postup
- Bobule ríbezlí dajte do veľkého hrnca.
- Do hrnca nalejte vodu tak, aby boli bobule zakryté.
- Pridajte sladidlo, pre verziu bez cukru použite erytritol. Dobre funguje aj med alebo bežný cukor.
- Zmes varte asi 5-10 minút, aby bobule zmäkli.
- Ochutnajte šťavu, a ak chcete, pridajte ďalšie sladidlo.
- Zmes necháme vychladnúť.
- Šťavu sceďte pomocou sitka do misky a prelisujte, aby ste dostali všetku šťavu.
- Hotovú šťavu nalejte do fliaš.
Ríbezle sú výborné aj do tvarohových krémov na palacinky a lievančeky, do sladkých nákypov z cestovín, ryže, ovsených vločiek alebo krupice aj do žemlovky s tvarohom.
Vyskúšajte aj ďalšie chutné ríbezľové múčnikové recepty z nášho odporúčania.