Ideálna kombinácia – chrumkavý sladký sneh, ktorý dopĺňa kyselkavá chuť ríbezlí! Budete mať chuť zjesť ho celý naraz! Neviete čo so zvyškom ríbezlí? Vyskúšajte recept na ríbezle ako brusnice s rumom .
Budete potrebovať:
Na korpus:
- 2 vajcia
- 25 dkg hladkej múky
- 10 dkg mletého cukru
- 1 lyžičku sódy
- 80 ml slnečnicového oleja
- 130 ml vlažného mlieka
- 1 lyžicu vanilkového pudingu – prášku
Na ozdobenie:
- 15 dkg mletého cukru
- 280 g ríbezlí
- 3 bielky
- štipku soli
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejte na 180 °C.
- Formu na pečenie koláča vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
- Najprv si nachystajte cesto na koláčový korpus: celé vajcia utrite s cukrom, až zmení farbu na svetlo žltú. Miešajte cesto aspoň 5 minút.
- Do základu cesta pomaly metličkou vmiešajte lyžicu pudingového prášku, múku a sódu.
- Až je zmes premiešaná, pridajte vlažné mlieko a olej.
- Cesto na koláč nalejte do formy a pečte necelých 15 minút.
- V čistej mise šľahajte bielky so štipkou soli a cukrom, až vám vznikne tuhý sneh.
- Zmiešajte veľmi opatrne sneh s ríbezľami.
- Vyberte koláč z rúry a naneste naň sneh s ríbezľami.
- Pečte štvrť hodiny, potom teplotu rúry znížte na 130 °C.
- Dopekajte koláč ďalších 15 minút, až bude sneh ružový a chrumkavý.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.