Recept na sirup z červených ríbezlí je ľahký na prípravu a dokáže vytvoriť chutný osviežujúci nápoj. Naučte sa, ako si tento lahodný sirup vyrobiť doma s minimom ingrediencií a úsilia.
Čo budeme potrebovať
- 3 kg ríbezlí
- 3,5 kg cukru
- 10-15 g kyseliny citrónovej
- kuchynský teplomer
Postup
- Ríbezle odstopkujeme, umyjeme, nadrvíme vidličkou a ponoríme do vody vo veľkej nádobe. Necháme odležať do druhého dňa.
- Precedíme cez plátno alebo gázu a vytlačíme.
- Zmeriame množstvo vycedenej šťavy.
- Zahrejeme na 70 ° C a pridáme na liter šťavy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónovej.
- Zahrejeme na zhruba 85 ° C, zamiešame, zozbierame penu.
- Ihneď plníme do fliaš, tie položíme na bok a necháme vychladnúť.
- Sirup pridávame do vody alebo sýtenej vody na prípravu lahodného osviežujúceho nápoja.
Výborný je v menšom množstve aj do varených jablčných kompótov , kedy osvieži chuť jabĺk s fádnejšou chuťou .