Ricottový cheesecake

Ricottový cheesecake

Ako vždy ani tentoraz sme nezabudli pridať dva sladké recepty z ricotty pre naše maškrtné jazýčky. Vyskúšajte krémový cheesecake alebo krehký jahodový koláč ako sladkú bodku za dlhým pracovným dnom alebo si ich upečte len tak pre radosť.

Čo budeme potrebovať

Na náplň

  1. 400 g čerstvej ricotty
  2. 3 vajcia
  3. 150 g práškového cukru
  4. 250 g smotanového syra
  5. 60 g kyslej smotany
  6. Lyžica vanilkového extraktu
  7. 2 lyžičky škorice
  8. 2 lyžice cukru kryštál

Na kruste

  1. 200 g masla
  2. 110 g práškového cukru
  3. Vajcia
  4. 2 lyžice kyslej smotany
  5. Lyžica vanilkového extraktu
  6. 350 g hladkej múky
  7. 2 lyžičky prášku do pečiva

Postup

  1. Ricottu vložíme do sita a necháme ju aspoň hodinu odkvapkať
  2. Na kruste spoločne prehnite maslo a cukor
  3. Potom pridáme vajcia, kyslú smotanu a vanilku
  4. Všetko spolu premiešame
  5. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešame, kým sa všetko spoločne nespojí
  6. Keď máme hotové cesto, preložíme ho na pomúčenú pracovnú plochu a vytvarujeme guľu
  7. Tú si rozdelíme na 3 rovnako veľké časti, tie zabalíme do potravinárskej fólie a umiestnime na 30 minút do chladničky
  8. Rúru si medzitým predhrejeme na 180 stupňov
  9. Tortovú formu si vymastíme maslom
  10. Prvé cesto na kruste si vyvaľkáme medzi dvoma listami papiera na pečenie
  11. To potom vložíme na dno tortovej formy a okrájame ho podľa nej
  12. Takto upravené cesto vložíme na 5 minút do mrazničky, aby stuhlo
  13. Zvyšné dve časti cesta taktiež vyvaľkáme medzi dvoma listami papiera na pečenie
  14. Jeden plát nakrájame na pruhy, ktorými vyplníme strany tortovej formy
  15. Toto cesto zľahka zatlačíme do cesta, ktoré tvorí základ
  16. Vložíme do chladničky a chladíme, kým krusta nebude potreba
  17. Posledný rozvaľkaný plát cesta vložíme taktiež do chladničky
  18. Na ricottovú náplň ušľaháme vajcia s 2 lyžicami cukru
  19. Vedľa v mise si zmiešame smotanový syr, kyslú smotanu a zvyšný cukor
  20. Šľaháme približne 4 minúty, kým sa cukor nerozpustí
  21. Potom pridáme odkvapkanú ricottu, vanilku, prilejeme vaječnú zmes a prešľaháme
  22. Tortovú formu s vychladenou krustou naplníme ricottovou zmesou a tú prikryjeme posledným plátom vyvaľkaného cesta
  23. Orežeme prebytočné pečivo a potrieme ho rozšľahaným vajcom
  24. Takto pripravený koláč dáme na ďalších 30 minút do chladničky
  25. Potom tortovú formu preložíme do rúry a pečieme 45 minút na 160 stupňov
  26. Rúru potom vypneme a necháme ju s otvorenými dvierkami vychladnúť (koláč nevyberáme)
  27. Potom koláč umiestnime do chladničky a cez noc ho necháme oddýchnuť
  28. Druhý deň si pred podávaním zmiešame škoricu s cukrom a tým cheesecake presypeme
Cheesecake s krémovou syrovou náplňou a chrumkavým cestom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.