Rigatoni s pestom z řapíkatého zeleru

Rigatoni s pestom z řapíkatého zeleru

Tento recept na cestoviny rigatoni s jednoduchým a lahodným pestom z listov řapíkatého zeleru, parmezánu a kešu orechov vám zaberie menej ako 20 minút a pochutí si na ňom celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

Na pesto:

  • 4 šálky čerstvých listov stonkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané
  • ½ šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • ¼ šálky opečených nesolených kešu orechov
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • ⅓ šálky extra panenského olivového oleja

Na cestoviny:

  • ½ šálky pesta z rapíkatého zeleru viď vyššie
  • 300 g sušených cestovín rigatoni
  • 2 lyžice kešu orechov, nahrubo nasekaných
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1-2 lyžice jemne nastrúhaného parmezánu

Postup

  • Listy stopkatého zeleru dobre umyte a osušte.
  • Kešu orechy nasucho opražte na panvici.
  • Do misy kuchynského robota pridajte listy řapíkatého zeleru, cesnak, parmezán a opečené kešu a mixujte na nízkej úrovni, kým nebude všetko jemne nasekané.
  • Nechajte kuchynský robot bežať na nízkej úrovni a pomalým a stálym prúdom prilievajte olivový olej.
  • Pesto máte hotové.
  • Teraz priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci.
  • Do vody pridajte štedré 3-4 lyžičky soli a premiešajte.
  • Pridajte cestoviny a varte podľa návodu na obale alebo do al dente.
  • Odoberte 1 šálku vody z cestovín a dajte bokom.
  • Cestoviny sceďte, zvyšnú vodu vylejte.
  • Pridajte cestoviny späť do hrnca a pridajte pesto, polovicu kešu orechov a polovicu citrónovej šťavy.
  • Dobre premiešajte.
  • Po troškách pridávajte vodu z cestovín, pokiaľ nebude mať omáčka požadovanú konzistenciu.
  • Ochutnajte a prípadne pridajte viac citrónovej šťavy a soľ a korenie podľa chuti.
  • Podávajte so zvyšnými kešu orechmi a parmezánom rozsypaným po vrchu.
  • Užite si to!
Rigatoni s jednoduchým a lahodným pestom z listov stonkového zeleru, parmezánu a kešu orechov na tanieri.
www.sugarsaltmagic.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.