6 inšpiratívnych receptov na pokrmy z rímskeho hrnca, ktorými prekvapíte

Už ste niekedy skúsili, pre svojich blízkych, pripraviť recepty z rímskeho hrnca?

Jedlá, na ktoré použijete tento jedinečný kuchynský kúsok hlineného riadu budú určite chutným a zdravým spestrením vášho jedálnička.

V tomto článku nájdete mnoho zaujímavých receptov, ktoré vás príjemne prekvapia. Hlavne konečnou chuťou uvarených jedál.

Ak ste nespotrebovali všetok baklažán alebo len neviete čo s ním, nechajte sa inšpirovať týmito receptami na zapečený baklažán.

A prečo práve rímsky hrniec?

Rímsky hrniec je hlinená nádoba, v ktorej môžete pripraviť šťavnaté delikatesy.

Pokrmy sa v hlinenom hrnci dusia v pare, bez tuku av jedle tak zostávajú zachované takmer všetky cenné vitamíny a minerály.

Rímsky hrniec sa hodí predovšetkým na zapekanie a pečenie všetkých druhov potravín, ktoré chcete pripraviť. Kuchári si najčastejšie pochvaľujú dokonalé rozloženie teploty vo vnútri hrnca. Pokrmy sú tak rovnomerne a dôkladne prepečené a mäso si zachováva šťavu.

Obvykle sa využíva na pečenie mäsa, zemiakov a zeleniny.

Ale dajte si pri používaní pozor na náhle zmeny teplôt. Dôležité je hrniec namáčať a dávať ho do studených rúr. Naopak keď vyberáte horúci hrniec z rúry, vždy ho pokladajte buď na drevené alebo korkové podložky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.