Rezne sú jedným z klasických pokrmov slovenskej kuchyne.
Myslíte si, že na ich príprave sa už nedá vymyslieť nič zaujímavé?
Vyskúšajte naše recepty na rezne naruby!
Ich tajomstvo spočíva v tom, že sa obaľujú najprv v strúhanke a až potom vo vajíčku. Navyše sa po osmažení zapekajú v rúre, najčastejšie s cibuľou.
Či ich pripravíte z mäsa bravčového, kuracieho či teľacieho, vždy chutia výborne.
Naše recepty
Niekoľko tipov a trikov na záver
Názov rezne naruby je samozrejme odkazom na spôsob ich prípravy. Mäso sa po naklepaní a okorenení najskôr obalí v strúhanke a potom vo vajíčku. Oproti tradičným rezňom v trojobale ide tak o obrátené poradie s tým, že sa vôbec nepoužíva hladká múka, ktorou sa v prípade klasických rezňov začína.
Strúhanku treba do mäsa dobre zatlačiť, či už prstami, alebo s pomocou paličky na mäso, pretože na samotnom mäse horšie drží. Pokiaľ chcete, môžete do strúhanky pridať rôzne čerstvé či sušené bylinky na ozvláštnenie chuti. Pokiaľ máte radi pikantnejšie pokrmy, je možné plátky mäsa pred vložením do strúhanky posypať pálivou paprikou alebo chilli. K rozšľahanému vajíčku je taktiež možné pridať trochu dijonskej horčice či sójovej omáčky.
Počas dopekania obrátených rezňov v rúre sa odporúča kontrolovať, či nepotrebujú v priebehu zľahka podliať, najlepšie vývarom, ale je možné použiť aj obyčajnú vodu.
Rezne naruby nielen s cibuľou
Ako veľmi cibuľku pred spoločným zapečením s rezňami orestujete, záleží na vašich chuťových preferenciách. Ak máte radi chrumkavejší variant, osmažte cibuľku viac, ak dávate prednosť cibuli iba zosklovatené, poduste ju kratšiu dobu. Obe dve verzie sú veľmi chutné.
Okrem cibule a cesnaku je možné k rezňom do pekáča samozrejme pridať aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad papriku či koreňovú zeleninu všeobecne.