Rizoto á la hubový kuba

Rizoto á la hubový kuba

Tento luxusný pokrm si zamilujete a môžete si ho pripraviť kedykoľvek počas roka! Tento kuba je ozvláštnený bielym vínom, chilli papričkami, klobásou a nivou, čo z neho robí úplne jedinečné jedlo.

INGREDIENCIA

  • 250 g jačmenných krúp
  • 0,05 l oleja
  • 150 g cibule
  • 30 g cesnaku
  • 5 g chilli papričiek
  • 0,5 l kuracieho vývaru
  • 0,1 l bieleho vína
  • 10 g sušených húb
  • 10 g, čerstvé majoránky
  • 200 g klobásy
  • 160 g nivy
  • 40 g masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  • Krúpy predvarte vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút.
  • Sušené huby namočte do vlažnej vody.
  • Na oleji orestujte cibuľku, cesnak a čerstvé chilli.
  • Pridajte nakrájané namočené sušené huby a podlejte vínom.
  • Keď sa víno odparí, pridajte vodu zo sušených húb a podlievajte vývarom.
  • Pridajte predvarené krúpy, ktoré sa v tekutine dovaria a absorbujú čo najviac hubovej chuti.
  • Na záver zjemnite studeným maslom a dochuťte čerstvou majoránom.
  • Na kubu nakrájajte pri servírovaní ugrilovanú klobásku a nadrobte nivu.
  • Užite si to!
Kuba z húb na tanieri s kúskami klobásy a nivou.
www.varecha.pravda.sk

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie panvíc na indukciu . Aké sú ich prednosti a ako by mali na indukčnom sporáku fungovať?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.