Rizoto ako zo školskej jedálne

Rizoto ako zo školskej jedálne

Hoci na tieto inštitúcie chceme v dospelosti zabudnúť, nie je na škodu si občas pripomenúť nejaký ten recept, ktorý nám chutil, keď sme ešte boli školákmi.

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 4 olúpané paradajky
  • 1 zelenú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 1 žltú papriku
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky štvorfarebného korenia
  • 1 hrnček nevarenej ryže
  • 2 hrnčeky vody

Postup:

  • Cibuľu nakrájame na kocky a hodíme do panvice na zahriaty olej. Vyprážame do zlatohneda.
  • Posypeme paprikou, prihodíme na tenké plátky pokrájané hovädzie mäso a necháme 30 minút restovať.
  • Osolíme, okoreníme a pridáme paradajky nakrájané na štvrťky a papriky na prúžky.
  • Povaríme zhruba 10 minút a prisypeme ryžu, ktorú zalejeme vodou.
  • Varíme ďalších 25 – 30 minút, kým sa voda neodparí a ryža nie je mäkká a jemná.
Hovädzie mäso na cibuľke s paradajkami, paprikou a ryžou.
Zdroj: https://www.food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.