Hoci na tieto inštitúcie chceme v dospelosti zabudnúť, nie je na škodu si občas pripomenúť nejaký ten recept, ktorý nám chutil, keď sme ešte boli školákmi.
Ingrediencie:
- 1 veľká cibuľa
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 lyžičku mletej sladkej papriky
- 4 olúpané paradajky
- 1 zelenú papriku
- 1 červenú papriku
- 1 žltú papriku
- 1 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky štvorfarebného korenia
- 1 hrnček nevarenej ryže
- 2 hrnčeky vody
Postup:
- Cibuľu nakrájame na kocky a hodíme do panvice na zahriaty olej. Vyprážame do zlatohneda.
- Posypeme paprikou, prihodíme na tenké plátky pokrájané hovädzie mäso a necháme 30 minút restovať.
- Osolíme, okoreníme a pridáme paradajky nakrájané na štvrťky a papriky na prúžky.
- Povaríme zhruba 10 minút a prisypeme ryžu, ktorú zalejeme vodou.
- Varíme ďalších 25 – 30 minút, kým sa voda neodparí a ryža nie je mäkká a jemná.