Pór povzbudzuje chuť do jedla a podporuje činnosť zažívacích orgánov a obličiek. Je bohatý na provitamín A a draslík a fosfor. Môžeme ho preto pokojne použiť aj na prípravu bezmäsitého rizota.
INGREDIENCIA
- pór
- 300 g ryže
- kurací vývar
- 1 dl bieleho vína
- cibuľa
- tvrdý syr – najlepšie parmezán
- maslo
- soľ
- korenie
POSTUP
- V kastróli si osmažíme na masle nakrájanú cibuľu.
- Pór umyjeme a nakrájame na jemné kolieska, ktoré pridáme k cibuli a osmažíme spoločne.
- Potom k póru a cibuli pridáme opranú ryžu, chvíľu orestujeme.
- Osolíme a okoreníme a zalejeme vínom a vývarom.
- Spoločne dusíme domäkka.
- Servírovať môžeme so strateným vajcom.