Rizoto s bravčovým mäsom a zeleninou

Rizoto s bravčovým mäsom a zeleninou

Túžite po niečom, čo nielen váš žalúdok, ale aj vaše oči? Uvarte si lahodný ryžový pokrm so zeleninou, ktorý doslova hýri farbami!

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 150 g bravčového mäsa
  • 1 jarná cibuľka
  • 150 g šampiňónov
  • 150 g červenej papriky
  • 100 g cukety
  • 60 g špargle
  • 80 g hrášku
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g masla
  • 20 g bieleho vína
  • 800 g zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • parmezán alebo Grada Padano syr na ozdobu

Postup

  1. V hrnci či panvici na masle osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Pridajte na kocky nakrájané bravčové mäso a orestujte.
  3. Prisypte ryžu a niekoľko minút nechajte tiež restovať.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a bielym vínom, priveďte do varu a pridajte nakrájanú zeleninu a šampiňóny.
  5. Priklopte pokrievkou a za občasného miešania duste približne 20 minút, až bude mäso, ryža aj zelenina mäkká.
  6. Osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.
  7. Podávajte posypané strúhaným parmezánom či syrom Grada Padano.
Ryža so šampiňónmi, paprikou, cuketou, hráškom a špargľou
zdroj: recipeapp.kenwoodworld.com

Rizoto možno samozrejme pripraviť aj v bezmäsitej podobe, pozrite sa na naše recepty na vegetariánske rizoto v siedmich rôznych variantoch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.