Srbská zmes s kuracím mäsom je skvelou voľbou pre každého, kto miluje hydinu. Toto je trochu upravená verzia s morkou, po ktorej sa u vás len zapráši.
Ingrediencie:
- 600 g morčacích pŕs
- 2 červené papriky
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ podľa chuti
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky pálivej mletej papriky
- 250 g dlhozrnnej ryže
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 1 1/4 l kuracieho vývaru (môže byť aj hovädzie)
- 500 g nakrájaných konzervovaných paradajok
Postup:
- Morčacie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na 2 cm kocky.
- Papriky zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme na tenké plátky.
- Cesnak očistíme a prelisujeme.
- V hrnci rozohrejeme olej, prihodíme mäso a restujeme za stáleho miešania do zlatohneda.
- Osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu, cesnak aj papriky a cca 2 minúty varíme.
- Zasypeme sladkú aj pálivou paprikou, prisypeme ryžu a ešte vmiešame paradajkovú pastu.
- Zalejeme vývarom a vmiešame nakrájané paradajky.
- Privedieme do varu a na strednom ohni za častého miešania varíme asi 20 – 30 minút.
- Podľa potreby ešte dosolíme a okoreníme. Potom ihneď servírujeme.