Rizoto s hydinovým mäsom, paprikou a paradajkami

Rizoto s hydinovým mäsom, paprikou a paradajkami

Srbská zmes s kuracím mäsom je skvelou voľbou pre každého, kto miluje hydinu. Toto je trochu upravená verzia s morkou, po ktorej sa u vás len zapráši.

Ingrediencie:

  • 600 g morčacích pŕs
  • 2 červené papriky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky pálivej mletej papriky
  • 250 g dlhozrnnej ryže
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 1 1/4 l kuracieho vývaru (môže byť aj hovädzie)
  • 500 g nakrájaných konzervovaných paradajok

Postup:

  • Morčacie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na 2 cm kocky.
  • Papriky zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme na tenké plátky.
  • Cesnak očistíme a prelisujeme.
  • V hrnci rozohrejeme olej, prihodíme mäso a restujeme za stáleho miešania do zlatohneda.
  • Osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu, cesnak aj papriky a cca 2 minúty varíme.
  • Zasypeme sladkú aj pálivou paprikou, prisypeme ryžu a ešte vmiešame paradajkovú pastu.
  • Zalejeme vývarom a vmiešame nakrájané paradajky.
  • Privedieme do varu a na strednom ohni za častého miešania varíme asi 20 – 30 minút.
  • Podľa potreby ešte dosolíme a okoreníme. Potom ihneď servírujeme.
Morčacie mäso s ryžou a zeleninou.
Zdroj: https://eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.