Pripravte si toto jednoduché jedlo z jedného hrnca, ktoré obsahuje bielkoviny, sacharidy aj tuky. Navyše skvele chutí a obľúbia si ho aj vaše deti.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice masla
- 1 stredná cibuľa, nasekaná
- 1 nasekaný strúčik cesnaku
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 paradajka zbavenej kože a nakrájaná na kocky
- 2 póry nakrájané na kolieska
- ½ šálky guľatozrnnej ryže
- 1 kocka bujónu alebo 2 lyžice Podravky
- mleté korenie podľa chuti
- 1 lyžica papriky
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Vo väčšom hrnci rozohrejte na strednom plameni maslo.
- Pridajte cibuľu a cesnak a varte 2 minúty.
- Pridajte mäso a 5 minút duste.
- Pridajte paradajky a pór a varte ďalších 10 minút.
- Pridajte ryžu, korenie a 1 šálku vody a ďalej varte.
- Varte asi 40 minút a počas varenia pridávajte celkom 3,5 až 4 šálky vody.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Máme pre vás aj skvelé recepty na ryžu po srbsku pre akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!