Rizoto s mletým hovädzím mäsom a pórom

Rizoto s mletým hovädzím mäsom a pórom

Pripravte si toto jednoduché jedlo z jedného hrnca, ktoré obsahuje bielkoviny, sacharidy aj tuky. Navyše skvele chutí a obľúbia si ho aj vaše deti.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice masla
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 1 nasekaný strúčik cesnaku
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 paradajka zbavenej kože a nakrájaná na kocky
  • 2 póry nakrájané na kolieska
  • ½ šálky guľatozrnnej ryže
  • 1 kocka bujónu alebo 2 lyžice Podravky
  • mleté ​​korenie podľa chuti
  • 1 lyžica papriky
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Vo väčšom hrnci rozohrejte na strednom plameni maslo.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a varte 2 minúty.
  • Pridajte mäso a 5 minút duste.
  • Pridajte paradajky a pór a varte ďalších 10 minút.
  • Pridajte ryžu, korenie a 1 šálku vody a ďalej varte.
  • Varte asi 40 minút a počas varenia pridávajte celkom 3,5 až 4 šálky vody.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Ryža s mäsom a pórom v miske, posypaná syrom. Vedľa je vidlička a plátky bagety.
www.balkanlunchbox.com

Máme pre vás aj skvelé recepty na ryžu po srbsku pre akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.