Rizoto v talianskom štýle s hubami

Rizoto v talianskom štýle s hubami

Krémové talianske rizoto s hubami je typickým tradičným receptom južnej kuchyne. Skvelá klasika, ktorú nájdete v mnohých talianskych regiónoch.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g húb (mix)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g ryže Carnaroli alebo Arborio
  • 50 g masla
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 120 g strúhaného syra Parmigiano
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka soli
  • zväzok nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Ak používate čerstvé huby, najprv ich očistite.
  • Po očistení ich možno nakrájať na plátky alebo kúsky podľa vašej chuti.
  • Na panvici orestujte cesnak s olejom. Po pár minútach pridáme nakrájané huby.
  • Huby varte asi 5 minút na strednú teplotu, kým nezmäknú a uvoľnená voda sa neodparí.
  • Keď sa varí, pridajte soľ, korenie a petržlen. Premiešame a dáme bokom.
  • Teraz nadrobno nakrájame šalotku a orestujeme ju v hrnci s maslom a kvapkou oleja.
  • Pridajte ryžu a jemne premiešajte, aby sa pár minút rovnomerne opekala.
  • Pridajte biele víno a nechajte ho odpariť pri vysokej teplote.
  • Potom prilejte toľko horúceho vývaru, aby bola celá ryža zakrytá a za stáleho miešania pokračujte vo varení na strednú teplotu.
  • V polovici varenia ryže tzn. asi 8 minút, pridajte uvarené huby.
  • Premiešame a ďalej varíme.
  • Keď je hubové rizoto hotové, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, kúsok masla a nastrúhaný syr Parmigiano.

Ak ste milovníkom húb, nemali by vám ujsť ďalšie perfektné recepty na rizoto s hubami !

Luxusné rizoto ako z Talianska, dochutené opečenými hubami.
Zdroj: countrysidecravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.