Rizoto z bravčového mäsa s hráškom

Rizoto z bravčového mäsa s hráškom

Viete, že hrášok obsahuje veľké množstvo fosforu a draslíka? Používať ho môžete mrazený, čerstvý aj sterilizovaný.

Ingrediencie

  • 400 g ryže
  • 200 g bravčového mäsa
  • 5 šálok vývaru
  • 70 g mrazeného hrášku
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 šalotka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • šťava z jedného citróna
  • citrónová kôra
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Do hlbšej panvice s olivovým olejom pridajte nadrobno nakrájanú šalotku.
  2. Restujte dozlatista, potom pridajte prelisovaný cesnak a na kúsky nakrájané bravčové mäso.
  3. Niekoľko minút za stáleho miešania restujte.
  4. Pridajte ryžu, časť citrónovej kôry, soľ, korenie a miešajte po dobu približne 2 minút.
  5. Prilejte k zmesi vývar a varte do doby, kým je ryža aj mäso mäkké a vývar takmer úplne nevymizne.
  6. Následne vmiešajte časť nastrúhaného parmezánu, hrášok a citrónovú šťavu, povarte ešte niekoľko málo minút.
  7. Podávajte ozdobené citrónovou kôrou, parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zmes ryže, bravčového mäsa a hrášku zdobená parmezánom a citrónovou kôrou
zdroj: sweetteaandthyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.