Tento taliansky recept s mušľami, krevetami a kalamármi si ihneď zamilujete.
Ingrediencie
- 440 g ryže arboio
- 500 g slávok
- 500 g kreviet
- 200 g kalamárových krúžkov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 ml suchého bieleho vína
- 1250 ml rybieho vývaru
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 40 g masla
- 2 PL olivového oleja
- šafran
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup
- Do stredne veľkej panvice nalejte víno a priveďte ho do varu.
- Pridajte umyté slávky a za občasného miešania varte približne 3 minúty, než sa všetky škrupiny otvoria.
- Následne slávky vyberte z panvice a odstráňte z nich škrupiny. Slávky, ktoré sa neotvorili, nepoužívajte.
- Do zvyšnej zmesi v panvici pridajte rybí vývar, trošku šafranu a všetko priveďte do varu.
- Na inej panvici rozpustite 30 gramov masla a jednu lyžicu olivového oleja.
- Pridajte olúpané krevety a 2-3 minúty povarte.
- Potom krevety z panvice odstráňte.
- Vložte do panvice kalamáre a varte opäť približne 3 minúty, kým nebudú priehľadné.
- Krevety vyberte z panvice.
- Do panvice pridajte zvyšné maslo a olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte pretlačený cesnak a ryžu.
- Restujte 2-3 minúty.
- Následne pridajte naberačku horúceho vývaru a miešajte, kým sa nevstrebe.
- Následne takto vývar postupne po jednej naberačke pridávajte do panvice, pokiaľ nebude ryža uvarená, teda približne 20 minút.
- Primiešajte všetky morské plody, paradajkový pretlak a nakrájanú petržlenovú vňať a povarte ešte približne 2 minúty.
- Ochutnajte, prípadne pridajte soľ a korenie.
Takto pripravené morské plody s ryžou podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Cestoviny dlhodobo patria medzi najčastejšie varené jedlá. Vyskúšajte náš pestrý variant omáčok na špagety !