Rizoto z pohánky a červenou repou

Rizoto z pohánky a červenou repou

Rubínovo červené rizoto z červenej repy a jemným syrom ricotta, ktorý nenechá vaše chuťové poháriky bez chuti. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 3 – 4 varené repy, olúpané, nakrájané na kocky
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku, jeden lisovaný
  • 1 menšia červená cibuľa, olúpaná, nakrájaná na kocky
  • 75 ml červeného alebo bieleho vína
  • 1/4 lyžičky rasce
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu alebo 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • 200 g pohánky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 – 3 lyžice ricotty alebo kozieho tvarohu
  • vlašské orechy, žerucha, semienka z granátového jablka na ozdobu

Postup

  • Rúru rozohrejte na 190 ° C a opražte v nej cibuľu, kým nezmäkne, približne 20 minút.
  • Pridajte 3 strúčiky cesnaku a pečte ďalších 10 minút, kým tiež nezmäkne.
  • Potom cibuľu aj cesnak vyberte z rúry a rozmixujte v mixéri na hladké pyré. Odložte bokom.
  • Ohrejte vývar v hrnci na stredne vysokom ohni.
  • V ďalšom hrnci rozpáľte olej a pridajte nakrájanú červenú cibuľu, restujte 2 minúty, alebo pokiaľ nie je priesvitná.
  • Pridajte pohánku a premiešajte.
  • Prilejte víno a nechajte za stáleho miešania zredukovať takmer na malé množstvo.
  • Pridajte červenú repu, tymian a postupne pridávajte po naberačkách horúci vývar. Často miešajte a nechajte vždy pohánku nasať tekutinu.
  • Ku koncu primiešajte cibuľové cesnakové pyré.
  • Podávajte s ricottou navrch a posypané vlašskými orechmi, semienkami z granátového jablka a žeruchou.
Červené rizoto z červenej repy a žeruchou.
zdroj: thedutchfoodie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.