Rubínovo červené rizoto z červenej repy a jemným syrom ricotta, ktorý nenechá vaše chuťové poháriky bez chuti. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 3 – 4 varené repy, olúpané, nakrájané na kocky
- 1 menšia cibuľa
- 3 – 4 strúčiky cesnaku, jeden lisovaný
- 1 menšia červená cibuľa, olúpaná, nakrájaná na kocky
- 75 ml červeného alebo bieleho vína
- 1/4 lyžičky rasce
- 1 vetvička čerstvého tymiánu alebo 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
- 200 g pohánky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 – 3 lyžice ricotty alebo kozieho tvarohu
- vlašské orechy, žerucha, semienka z granátového jablka na ozdobu
Postup
- Rúru rozohrejte na 190 ° C a opražte v nej cibuľu, kým nezmäkne, približne 20 minút.
- Pridajte 3 strúčiky cesnaku a pečte ďalších 10 minút, kým tiež nezmäkne.
- Potom cibuľu aj cesnak vyberte z rúry a rozmixujte v mixéri na hladké pyré. Odložte bokom.
- Ohrejte vývar v hrnci na stredne vysokom ohni.
- V ďalšom hrnci rozpáľte olej a pridajte nakrájanú červenú cibuľu, restujte 2 minúty, alebo pokiaľ nie je priesvitná.
- Pridajte pohánku a premiešajte.
- Prilejte víno a nechajte za stáleho miešania zredukovať takmer na malé množstvo.
- Pridajte červenú repu, tymian a postupne pridávajte po naberačkách horúci vývar. Často miešajte a nechajte vždy pohánku nasať tekutinu.
- Ku koncu primiešajte cibuľové cesnakové pyré.
- Podávajte s ricottou navrch a posypané vlašskými orechmi, semienkami z granátového jablka a žeruchou.