Rýchle a ľahké jedlo. Rizoto s hokkaido tekvicou môžete mať do 30 minút na stole.
Ingrediencie
- 250 g ryže Arborio
- ½ tekvica hokkaido
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 750 ml kuracieho vývaru
- 50 g parmezánu
- 1 lyžica jablčného octu
- 2 lyžice krémového syra (napr. Gervais)
- soľ
- korenie
- olivový olej
Postup
- Tekvicu olúpte, nakrájajte na malé kocky, preložte na plech, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °.
- V hrnci rozohrejte lyžicou olivového oleja, pridajte najemno nakrájanú šalotku a opečte do zlatista.
- Pridajte ryžu, nakrájaný cesnak, premiešajte a opekajte ešte 2 minúty.
- Prilejte biele víno a nechajte vstrebať, zalejte vývarom, pridajte šalviu a priveďte do varu. Varte pokiaľ ryža nezmäkne, v prípade potreby dolejte vodu.
- Do ryže, ktorá absorbovala všetku tekutinu a je mäkká na skus, primiešajte nastrúhaný parmezán, krémový syr a upečenú tekvicu.
- Dochuťte soľou a korením a môžete podávať.