Rizoto z tekvice hokkaido

Rizoto z tekvice hokkaido

Rýchle a ľahké jedlo. Rizoto s hokkaido tekvicou môžete mať do 30 minút na stole.

Ingrediencie

  • 250 g ryže Arborio
  • ½ tekvica hokkaido
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 50 g parmezánu
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžice krémového syra (napr. Gervais)
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Postup

  • Tekvicu olúpte, nakrájajte na malé kocky, preložte na plech, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 °.
  • V hrnci rozohrejte lyžicou olivového oleja, pridajte najemno nakrájanú šalotku a opečte do zlatista.
  • Pridajte ryžu, nakrájaný cesnak, premiešajte a opekajte ešte 2 minúty.
  • Prilejte biele víno a nechajte vstrebať, zalejte vývarom, pridajte šalviu a priveďte do varu. Varte pokiaľ ryža nezmäkne, v prípade potreby dolejte vodu.
  • Do ryže, ktorá absorbovala všetku tekutinu a je mäkká na skus, primiešajte nastrúhaný parmezán, krémový syr a upečenú tekvicu.
  • Dochuťte soľou a korením a môžete podávať.
Zmes varenej ryže, pečenej tekvice a byliniek v bielej miske
Zdroj: karlasnordickitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.