Roláda plnená kuracím mäsom

Roláda plnená kuracím mäsom

Pečený králik na cesnaku môže mať mnoho podôb a plnený ako kuracia rolka sa stane vašim veľkým favoritom. Má veľmi jemnú štruktúru, vynikajúcu chuť a nasýti nielen vás, ale aj celú vašu rodinu či priateľov.

Ingrediencie:

  • 500 g pikantné bravčové párky
  • 425 g mletého kuracieho mäsa
  • 140 g čerstvej strúhanky z bieleho pečiva
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 1 stredne veľká žltá cibuľa
  • 8 – 10 strúčikov cesnaku
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 vajce
  • 2 vykostenia králiky (každý s hmotnosťou cca 1 800 g – 2 000 g) + ich kosti
  • 375 ml suchého bieleho vína
  • 125 ml extra panenského olivového oleja
  • 500 ml tekutého vývaru Massel

Postup:

  • Cibuľu očistíme a jemne nasekáme na kocky, cesnak olúpeme a odkrojíme okraje.
  • Rozmarín opláchneme a nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a pripravíme si pekáče so zvýšeným okrajom.
  • Párky olúpeme a dáme do misky. Pridáme mleté kuracie mäso, strúhanku, parmezán a cibuľu.
  • Do misy k mäsu prelisujeme 4 strúčiky cesnaku, prihodíme 2 lyžice rozmarínu a rozklepneme vajcia. Kto chce, môže všetko dať do nádoby robota a rozmixovať, pretože plnka musí byť jemná.
  • Osolíme, okoreníme a vypracujeme plnku, ktorú rozdelíme na dve časti.
  • Na pracovnú plochu rozložíme oba vykostené králiky a na každého dáme polovicu plnky. Vytvarujeme do podoby klobásy a zavinieme ako roládu.
  • Takto to urobíme aj s druhým králikom a pomocou potravinárskej nite zaviažeme alebo použijeme kuchynské ihly.
  • Obe pripravené rolády vložíme do pekáča a obložíme kosťami. Prihodíme zvyšný cesnak a rozmarín.
  • Prilejeme víno s olejom, osolíme, okoreníme a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 90 minút s tým, že po chvíľkach podlievame a pridávame víno, aby nebol pekáč bez tekutiny.
  • Rolády vyberieme, vložíme do čistého pekáča alebo panvice, zakryjeme alobalom a na 30 minút odložíme na teplé miesto.
  • Vyberieme kosti, cesnak roztlačíme a pekáčik položíme na platňu na strednú teplotu.
  • Prilejeme vývar, zamiešame a odlepíme všetky kúsky, ktoré nám v pekáčiku zostali. Varíme 3 minúty a potom šťavu zlejeme do misky.
  • Králičie rolády nakrájame na plátky a naservírujeme na tanier. Pokvapkáme šťavou a podávame napríklad s varenými zemiakmi.
Pečená roláda z králika s cesnakom a rozmarínom s náplňou z kurčaťa a klobás.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.