Roláda z hovädzieho mäsa plnená syrom a nakladanými uhorkami

Roláda z hovädzieho mäsa plnená syrom a nakladanými uhorkami

Túto plnenú hovädziu roládu je možné podávať ako hlavný chod aj ako teplé predjedlo a každého milovníka mäsa nadchne nielen vizuálne. Hovädzie mäso zjemníme a naložíme do slanej marinády so zázvorom a cesnakom. Potom naplníme zmesou syra, byliniek, vajec a kyslých uhoriek a zapečieme v rúre s cibuľou. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na mäso:

  • kus zázvoru
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička horčica
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • ⅓ lyžičky sušeného tymiánu
  • ⅓ lyžičky sušeného rozmarínu
  • 800 – 900 g hovädzej glejky

Na náplň:

  • 200 – 250 g syra
  • 2 vajcia
  • soľ, podľa chuti
  • ⅓ lyžičky sušeného tymiánu
  • ⅓ lyžičky sušeného rozmarínu
  • 2 nakladané uhorky
  • 2 – 3 cibuľa
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • petržlenová vňať, na ozdobu

Postup

  • Zázvor nastrúhajte na jemnom strúhadle, bude vám ho stačiť cca lyžička.
  • Cesnak prelisujte.
  • V miske zmiešajte zázvor, cesnak, horčicu, sójovú omáčku, olej, tymian a rozmarín.
  • Hovädzie mäso pozdĺžne rozrežte a otvorte ako knihu, zakryte potravinárskou fóliou a paličkou na mäso jemne rozklepte na hrúbku asi 6–7 mm.
  • Dajte marinádu na jednu stranu mäsa, ale časť marinády si nechajte.
  • Marinované mäso dajte bokom, zatiaľ čo budete pripravovať náplň.
  • Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Vmiešajte vajcia, soľ, tymian a rozmarín.
  • Uhorky nakrájajte na jemné prúžky alebo malé kocky.
  • Na mäso položte rovnomernú vrstvu zmesi syra a vajec, pozdĺž jedného dlhého okraja nechajte voľný okraj.
  • Potom rozložte prúžky uhorky na opačnú stranu od voľného okraja.
  • Uhorky zrolujte dovnútra do tesnej rolky a zviažte kuchynským povrázkom.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska.
  • Vložte cibuľu do olejom vymastenej zapekacej misky.
  • Do zapekacej misy dajte tiež hovädziu roládu.
  • Roládu potrite zvyškom marinády a prikryte alobalom.
  • Pečte v rúre na 180 ° C cca 1,5 hodiny, potom zložte alobal a nechajte hovädziu roládu dopiecť v rúre ďalších 15–20 minút.
  • Hovädziu roládu pred podávaním nakrájajte na kúsky a podávajte s petržlenovou vňaťou.
Mäsová roláda plnená syrom, vajcami a kyslými uhorkami na tanieri s čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.yummytemple.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.