Pečená roláda z králičieho a bôčika s cesnakom a zeleninou vám vyrazí dych. Pripravte si grilovanú zeleninu podľa našich receptov a priveďte tento pokrm k dokonalosti.
Čo budeme potrebovať
- 500 g bôčika
- 425 g kuracieho mletého mäsa
- 140 g strúhanky
- 100 g strúhaného parmezánu
- 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 8 nelúpaných strúčikov cesnaku
- 2 lyžice nasekaného rozmarínu
- 1 vajce
- 2 x 2 kg králika (vykosteného)
- 375 ml suchého bieleho vína
- 125 ml olivového oleja
- 500 ml kuracieho vývaru
Postup
- Rúru predhrejte na 170 °C.
- Bôčik nakrájajte na kocky a dozlatista osmažte na panvici na vysokú teplotu.
- Nechajte chvíľu odkvapkať na papierovej utierke.
- Vložte opečený bôčik do misy s kuracím mäsom, strúhankou, parmezánom a cibuľou.
- Olúpte a rozdrvte 2 strúčiky cesnaku a pridajte do misy s rozmarínom a vajcom.
- Dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.
- Položte králiky na pracovnú plochu. Plnku rozdeľte na dve časti.
- Vložte plnku do králičieho mäsa a zabaľte.
- Králiky dajte do pekáča a pridajte k nim zvyšný cesnak a rozmarín.
- Pridajte víno a olej, dobre okoreňte a pečte 90 minút, občas podlievajte.
- Po dokončení králika voľne prikryte alobalom a nechajte 30 minút odpočívať.
- Pekáč s výpečkom umiestnite na platňu.
- Pridajte vývar a miešajte. Varte 2-3 minúty, potom šťavu sceďte do misy.
- Naporciovaného pečeného králika pokvapkajte šťavou.