Roláda z mladého špenátu

Roláda z mladého špenátu

Zo špenátu sa dá perfektne pripraviť napríklad aj roláda. Naplňte ju šunkou, syrom a lučinou a vznikne vám úžasná pochúťka, na ktorej si pochutnajú aj vaše deti.

INGREDIENCIA

  • 300 g lístkov mladého špenátu
  • 5 vajec
  • 2 lyžice solamylu
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • 100 g bravčovej šunky
  • 100 g tvrdého syra na plátky
  • 100 g lučiny

POSTUP

  1. Špenátové lístky dôkladne operieme a necháme odkvapkať.
  2. Pokrájame ich na malé kúsky.
  3. Žĺtky pošľaháme so solamylom, prelisovaným cesnakom, pridáme soľ, korenie, sneh z bielkov a špenát.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a naň rozotrieme pripravenú zmes a pri 160 °C pečieme asi 15 minút.
  5. Z plátu odstránime papier na pečenie.
  6. Po celej ploche ho potrieme lučinou a rozložíme plátkami šunky a syra, zarolujeme do rolády.
  7. Takto necháme vychladnúť.
  8. Špenátovú roládu krájame na kúsky.
Nakrájaná špenátová roláda servírovaná na tanieri a obložená čerstvou zeleninou.
www.foodandmyplate.wordpress.com

Chcete aj ďalšie recepty na machovú tortu ? Máme ich pre vás ďalších 5!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.