Pokiaľ s rolovaním mäsa trochu zápasíte, skúste túto roládku z mletého, je ľahká, chutná a vďaka vajíčku vyzerá na reze naozaj efektívne.
Ingrediencie
- 400 g kuracieho mletého mäsa
- 3 vajcia
- 3 nožičky viedenských párkov
- 1 lyžica strúhanky
- 1 cibuľa
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 červená paprika
- soľ
- korenie
Postup
- Vajcia uvarte natvrdo. Cibuľu nakrájajte na jemno, papriku na prúžky, párky na polkolieska.
- Mäso osoľte a okoreňte. Pečiaci papier potrite olejom a naneste naň mäso tak, aby v nízkej vrstve vytváralo štvorec.
- Väčšiu polovicu mäso potrite horčicou, na ňu položte kúsky cibule, prúžky papriky, kúsky párkov a uvarené vajcia.
- Formu vymažte olejom.
- Pomocou papiera mäso zarolujte, preložte do srnčieho chrbta, vtlačte a pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
- Nechajte vychladnúť, rozbaľte a podávajte studené s čerstvým chlebom a naloženou zeleninou.