Roláda z mletého mäsa plnená kapustou

Roláda z mletého mäsa plnená kapustou

Pokrmy z bravčového mäsa a kyslej kapusty sú súčasťou menu v každej východoeurópskej reštaurácii a hlavné suroviny sú obľúbenou súčasťou každej európskej domácnosti.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g mletého bravčového mäsa
  2. 300 g kyslej kapusty
  3. 2 mrkvy
  4. Cibuľa
  5. Lyžička rasce
  6. 4 plátky slaniny
  7. Hrsť petržlenu
  8. Lyžička soli
  9. Lyžička korenia
  10. 2 strúčiky cesnaku
  11. 2 lyžičky cibule v prášku
  12. Lyžička worcesterskej omáčky
  13. 2 vajcia
  14. 100 g strúhanky
  15. 25 ml vody
  16. 2 lyžice oleja

Postup

  1. Kapustu dáme do sitka, zľahka ho prepláchneme a necháme odkvapkať
  2. Vytlačíme z neho prebytočnú vodu a umiestnime ho do stredne veľkej misy
  3. Na platni začneme zahrievať panvicu s olejom
  4. Cibuľu, mrkvu a slaninu si nakrájame na kocky
  5. Cibuľu potom pridáme do panvice a restujeme ju do zlatista
  6. Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu
  7. Vmiešame kyslú kapustu, slaninu, lyžičku soli, korenia a rasce
  8. Za stáleho miešania vyprážame asi 15 minút
  9. Potom zmes zložíme z platne a dáme bokom
  10. V strednej miske zmiešame mleté ​​bravčové mäso, zvyšnú soľ, korenie, petržlen, cesnak, cibuľový prášok a vajcia
  11. Všetko zmiešame dohromady a pridáme worcesterskú omáčku a vodu
  12. Mäso s korením dôkladne prepracujeme
  13. Mäsovú zmes rovnomerne rozprestrieme na papier na pečenie a vytvarujeme z nej obdĺžnik
  14. Kapustovú zmes navrstvíme na mäso
  15. Keď máme hotovo, mäso zarolujeme
  16. Pekáč vymastíme olejom alebo maslom a závitok do neho, „švom“ dole položíme
  17. Závitok potrieme trochou oleja a vložíme ju do rúry
  18. Pečieme na 180 stupňov po dobu 45-60 minút
  19. Potom mäso vyberieme z rúry a necháme ho 10 minút odpočívať
  20. Závitok nakrájame na plátky a podávame ho s obľúbenou omáčkou

S čím záhorácky závitok podávať? Určite s niektorou z našich perfektných domácich prílohových omáčok , z ktorých sa vám budú zbiehať sliny. Odviažte sa a vyskúšajte aj tie sladké.

Roláda z mletého mäsa plnená kapustou, syrom a slaninou.
Zdroj: lisasdinnertimedish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.