Roláda z morčacích pŕs na grécky spôsob

Roláda z morčacích pŕs na grécky spôsob

Táto luxusná morčacia roláda plnená zmesou ryže, špenátu, mrkvy a fety zaujme všetkých stravníkov! A s naším receptom ju hravo zvládnete.

INGREDIENCIA

  • ¼ šálky nevarenej ryže arborio
  • 1 a ½ lyžičky soli, alebo podľa chuti
  • 1 stredný strúčik cesnaku, olúpaný a jemne rozdrvený
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 280 g čerstvého baby špenátu
  • 1 stredná mrkva, jemne nakrájaná
  • 2 lyžičky sušeného oregána
  • ¾ lyžičky mletého koriandra
  • ½ šálky rozdrobeného syra feta
  • 3 lyžice čerstvého kôpru, nakrájaného
  • 1 polievková lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 veľké vajcia, rozšľahané
  • ¼ lyžičky čierneho korenia, čerstvé mletého
  • 3 bobkové listy
  • 2 lyžice masla
  • 1 kg vykosteného morčacieho prsia bez kože, rozkrojeného ako otvorená kniha a splošteného na hrúbku cca 0,5 kg

POSTUP

  • Varte ryžu vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode do mäkka, asi 15 minút.
  • Medzitým na doske nasekajte cesnak s 1/4 lyžičky soli a rozdrvte na pastu.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkom širokom hrnci s pokrievkou rozohrejte na strednom plameni olej.
  • Pridajte špenát, mrkva, 1/4 lyžičky soli a 1 lyžičku vody.
  • Varte prikryté za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne, 3–5 minút.
  • Zložte z platne, ihneď vmiešajte cesnakovú zmes, 1 lyžičku oregana a koriander, potom preložte na veľký tanier a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Medzitým sceďte ryžu, rozložte ju na veľký tanier a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, asi 5 minút.
  • Špenátovú zmes rukami vytlačte po malých hŕstkach, potom preložte na doštičku a nasekajte nahrubo.
  • V miske zmiešajte špenát, vychladnutú ryžu, fetu, 2 lyžice kôpru, citrónovú kôru, vajcia, 1/4 lyžičky soli a štedrú štipku korenia.
  • Položte plát morčacieho prsia naplocho a ochuťte 1/2 lyžičkou soli a štedrou štipkou korenia.
  • Navrch rozprestrite špenátovú náplň a ponechajte cca centimetrový okraj.
  • Začnite rolovať na dlhej strane a zrolujte do rolády.
  • Predhrejte rúru na 200 °C a rošt dajte doprostred.
  • Medzitým v malej panvici alebo hrnci zmiešajte maslo, bobkové listy, zvyšnú lyžicu kôpru, 1 lyžičku oregana a štedrú štipku korenia.
  • Zahrievajte na stredne nízkej teplote, kým sa maslo nerozpustí.
  • Odstráňte z tepla.
  • Vložte roládu do zapekacej misy.
  • Potrite zmesou masla, potom dochuťte 1/4 lyžičky soli a štedrou štipkou korenia.
  • Bobkové listy zastrčte pod povrázok.
  • Pečte, kým teplomer vložený do najhrubšej časti nezaznamená 73ºC, 40–45 minút.
  • Vyberte roládu z rúry.
  • Preložte na doštičku a nechajte aspoň 15 minút odpočinúť.
  • Potom ju nakrájajte na tenké plátky naprieč 16 kúskami.
  • Užite si to!
Roláda z morky plnená zmesou ryže, špenátu, mrkvy a fety pokrájaná na plátky a servírovaná na veľkom tanieri s nožom as vedľa položenými dvoma pohármi vody.
www.weightwatchers.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.