Roláda z morčacieho mäsa s plnkou

Roláda z morčacieho mäsa s plnkou

Táto roláda obsahuje šťavnaté mäso z morčacích pŕs, ktoré je zatočené okolo zmesi čerstvých byliniek, kukuričného chleba, jabĺk a chrumkavej bravčovej klobásy. To si jednoducho musíte zamilovať!

INGREDIENCIA

  • 2 stredné stopky stonkového zeleru
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 stredné sladké jablko
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate a ďalšie na ozdobu
  • 1 lyžica čerstvých lístkov šalvie a ďalšie na ozdobu
  • 1 lyžica lístkov čerstvého tymiánu a ďalšie na ozdobu
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžičky soli
  • 230 g bravčovej klobásy
  • 110 g kukuričného chleba
  • 1 veľké morčacie prsia bez kosti, s kožou (cca 2 kg)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Umiestnite rošt doprostred rúry a zahrejte na 175 °C.
  • Do veľkej misy dajte najemno nakrájaný stopkový zeler, cibuľu, nasekaný cesnak a jablko.
  • Rozpustite 2 lyžice masla na veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Pridajte cibuľovú zmes a 1 lyžičku soli.
  • Varte za občasného miešania do mäkka asi 10 minút.
  • Vráťte zmes do veľkej misy.
  • Do panvice pridajte zvyšnú lyžicu masla a rozpustite.
  • Pridajte bravčovú klobásu (v prípade potreby najprv odstráňte črievka) a varte, pričom klobásu nalámte drevenou lyžicou na malé kúsky, kým nezhnedne a nebude prevarená, 6 až 8 minút.
  • Preložte do misy s cibuľou.
  • Do misy rozdrobte aj kukuričný chlieb na veľmi malé kúsky o veľkosti strúhanky.
  • Bylinky na roládu nasekajte, premiešajte a pridajte do misy.
  • Položte 1 celé vykostené morčacie prsník s kožou kožou dole na doštičku dlhšou stranou bližšie k vám.
  • Morku prikryte 2 mierne sa prekrývajúcimi listami plastovej fólie.
  • Plochou stranou paličky na mäso prsník naklepte, pokiaľ nebude mať rovnomernú hrúbku cca centimeter.
  • Mäso z oboch strán ochuťte zvyšnými 2 lyžičkami soli.
  • Preneste náplň na mäso a rozotrite do rovnomernej vrstvy, pričom po celom obvode ponechajte centimetrový okraj.
  • Morku zrolujte zdola nahor pevne do kláta a urovnajte švom dole, konce zastrčte.
  • Zviažte kuchynským povrázkom, raz po dĺžke rolády a potom po šírke v 5 cm intervaloch.
  • Nalejte 1 šálku kuracieho vývaru do pekáča s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Roládu položte do stredu pekáča švom dole.
  • Osušte ju a potom potrite vrch 2 lyžicami oleja.
  • Posypeme 1/4 lyžičky čierneho korenia.
  • Pečte, pokiaľ nie je koža zlatisto hnedá a vnútorná teplota nedosahuje aspoň 71 °C, 70 až 80 minút.
  • Preložte na doštičku a nechajte aspoň 10 minút odpočívať.
  • Vývar a šťavu z pekáča použite ako omáčku.
  • Odrežte a odstráňte kuchynský povrázok, potom roládu nakrájajte priečne na centimeter hrubé plátky.
  • Ozdobte zvyšnými nasekanými čerstvými bylinkami.
Plnená roláda z morky servírovaná na veľkom tanieri s čerstvými bylinkami.
www.thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.