Roláda z morky so slaninovo-kelovou plnkou

Roláda z morky so slaninovo-kelovou plnkou

Perfektný sviatočný pokrm, s ktorým urobíte veľa parády! Lahodná morčacia roláda plnená zmesou kelu a slaniny je jednoduchá a navyše si skvele pochutnáte.

INGREDIENCIA

  • 2 morčacie prsia bez kosti (cca 1 kg každé)
  • 5 prúžkov silne nakrájanej slaniny
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 6 lístkov šalvie nakrájaných najemno
  • 140 g kelu, nahrubo nakrájané
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 110 g strúhaného parmezánu

Na potretie rolády:

  • 4 lyžice masla
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 3 listy šalvie

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Zahrejte panvicu na strednom plameni.
  • Pridajte slaninu a opekajte, kým nebude hnedá a chrumkavá z oboch strán, 6–8 minút. Vyberte slaninu a dajte bokom.
  • Tuk zo slaniny nechajte na panvici a pridajte cibuľu, soľ a korenie.
  • Smažte, kým cibuľa nezmäkne, 5 minút.
  • Pridajte cesnak, tymian a šalviu a jednu minútu restujte.
  • Pridajte kel a pokračujte v restovaní, kým kel nezačne vädnúť a mäknúť, 5 minút.
  • Odoberte z platne a dajte bokom vychladnúť.
  • Akonáhle zmes vychladne na izbovú teplotu, pridajte citrónovú šťavu a syr.
  • Premiešajte.
  • Vykostené morčacie prsia položte kožou dole.
  • Ostrým nožom rozrežte prsia ako otvorenú knihu.
  • Takto otvorené prsia položte vedľa seba, aby vám vzniklo jedno veľké prsia.
  • Môžete použiť namiesto toho aj jedno veľké (cca 2 kg).
  • Morku osoľte, okoreňte a položte na ňu pripravenú plnku.
  • Začnete rolovať pri kratšom konci.
  • Uistite sa, že vo vnútri rolády nie je zrolovaná žiadna morčacia koža a prebytočnú kožu odrežte.
  • Použite šesť 25 cm kusov potravinárskeho povrázku, aby ste roládu pevne zaistili.
  • Vložte do pekáča.
  • Roládu upečte v predhriatej rúre.
  • Každých 20 minút potrite rozpusteným bylinkovým maslom, ktoré si pripravíte tak, že rozpustíte 4 lyžice masla s dvoma vetvičkami tymiánu a tromi lístkami šalvie, a necháte 10 minút lúhovať.
  • Pečte, pokiaľ koža nie je tmavo hnedá a mäso nebude mať uprostred teplotu cca 62 °C, asi 1 až 1 a ½ hodiny.
  • Vyberte z rúry a zakryte fóliou.
  • Pred krájaním nechajte roládu 20 minút odpočinúť.
  • Užite si to!
Roláda plnená zmesou slaniny a kelu nakrájaná na tenklé plátky.
www.wyseguide.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie na titánové panvice . V čom tkvie ich výhody a ktorá sa stala favoritom? Prečítajte si viac!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.