Roláda z troch druhov syra

Roláda z troch druhov syra

Neuveríte, aká syrová roláda môže byť chutná, keď sa dajú do kopy parmezán, s kozím syrom a ricottou. Pochutnajte si!

Čo budeme potrebovať

  • 500 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 7 vajec (oddelených)
  • 125 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
  • štipka kajenského korenia
  • 125 g mäkkého kozieho syra bez kôry (rozdrobený)
  • 120 g crème fraîche alebo kyslej smotany
  • 250g ricotty
  • 40 g jemných pikantných papričiek (nahrubo nasekaných)
  • 40 g sušených paradajok (nakrájaných nahrubo)
  • 30 g čiernych olív bez kôstky (nasekaných)
  • hrsť nasekaných lístkov bazalky plus malé lístky na ozdobu
  • 75 g čerstvého bazalkového pesta
  • 1 lyžica panenského olivového oleja

Postup

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Plech si vyložíme papierom na pečenie a jemne potrieme maslom.
  • V malej panvici priveďte mlieko do varu a odstavte bokom.
  • V stredne veľkej panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania minútu restujeme na strednú teplotu.
  • Postupne vmiešame ohriate mlieko a miešajte 2 minúty, kým nebude hladké a husté.
  • Zložte panvicu z platne, ochlaďte na minútu.
  • Vmiešajte žĺtky, 50 g parmezánu, kajenské korenie a trochu korenia.
  • Bielky dajte do veľkej čistej misy a šľahajte, kým nevytvoria mäkké špičky.
  • Vmiešajte do omáčky.
  • Zmes rozotrieme do pripravenej formy a povrch posypeme ďalšími 25 g parmezánu.
  • Pečte 15 minút, kým sa nenafúkne a nezozlátne.
  • Vyberte z rúry a nechajte 5 minút odležať a potom úplne vychladnúť.
  • Medzitým zmiešajte kozí syr s crème fraîche alebo kyslou smotanou do hladka, potom vmiešajte ricottu, zvyšných 25 g parmezánu a trochu korenia.
  • Po vychladnutí opatrne lyžicou naneste zmes kozieho syra na povrch rolády do vzdialenosti 2,5 cm od každého dlhého okraja a posypte nakrájanými pikantnými paprikami, paradajkami, čiernymi olivami a bazalkou.
  • Roládu zmotajte, zabaľte do papiera, a potom potravinársku fóliu.
  • Dajte na plech a nechajte aspoň 4 hodiny chladiť.
  • Na podávanie roládu rozbaľte a nakrájajte na 12 plátkov hrubých asi 3-4 cm.
  • Položte ich na plech vyložený nepriľnavým papierom a nechajte vyhriať na izbovú teplotu.
  • Posypte extra 25 g parmezánu a zohrejte v rúre nastavenej na 180 ° C, po dobu 5-6 minút, ale strážte ich, aby sa náplň neroztiekla a nevytiekla.
  • Medzitým zmiešajte pesto s extra panenským olivovým olejom.
  • Plátky rolády preložte na nahriate taniere a podávajte s pestom na boku, ozdobené malými lístkami bazalky.

Ako prílohu k tomuto recepty na syrovú roládu môžete zvoliť aj pečivo. A čo môže byť lepšie ako chlieb z domácej pekárne? Tú najlepšiu pekáreň si môžete vybrať z našej recenzie na našom webe ! V obchode už si žiaden nekúpite!

Krásne obložený tanier čerstvou roládou, zemiakmi a fazuľkami.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.