Neuveríte, aká syrová roláda môže byť chutná, keď sa dajú do kopy parmezán, s kozím syrom a ricottou. Pochutnajte si!
Čo budeme potrebovať
- 500 ml mlieka
- 75 g masla
- 100 g hladkej múky
- 7 vajec (oddelených)
- 125 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
- štipka kajenského korenia
- 125 g mäkkého kozieho syra bez kôry (rozdrobený)
- 120 g crème fraîche alebo kyslej smotany
- 250g ricotty
- 40 g jemných pikantných papričiek (nahrubo nasekaných)
- 40 g sušených paradajok (nakrájaných nahrubo)
- 30 g čiernych olív bez kôstky (nasekaných)
- hrsť nasekaných lístkov bazalky plus malé lístky na ozdobu
- 75 g čerstvého bazalkového pesta
- 1 lyžica panenského olivového oleja
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie a jemne potrieme maslom.
- V malej panvici priveďte mlieko do varu a odstavte bokom.
- V stredne veľkej panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania minútu restujeme na strednú teplotu.
- Postupne vmiešame ohriate mlieko a miešajte 2 minúty, kým nebude hladké a husté.
- Zložte panvicu z platne, ochlaďte na minútu.
- Vmiešajte žĺtky, 50 g parmezánu, kajenské korenie a trochu korenia.
- Bielky dajte do veľkej čistej misy a šľahajte, kým nevytvoria mäkké špičky.
- Vmiešajte do omáčky.
- Zmes rozotrieme do pripravenej formy a povrch posypeme ďalšími 25 g parmezánu.
- Pečte 15 minút, kým sa nenafúkne a nezozlátne.
- Vyberte z rúry a nechajte 5 minút odležať a potom úplne vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte kozí syr s crème fraîche alebo kyslou smotanou do hladka, potom vmiešajte ricottu, zvyšných 25 g parmezánu a trochu korenia.
- Po vychladnutí opatrne lyžicou naneste zmes kozieho syra na povrch rolády do vzdialenosti 2,5 cm od každého dlhého okraja a posypte nakrájanými pikantnými paprikami, paradajkami, čiernymi olivami a bazalkou.
- Roládu zmotajte, zabaľte do papiera, a potom potravinársku fóliu.
- Dajte na plech a nechajte aspoň 4 hodiny chladiť.
- Na podávanie roládu rozbaľte a nakrájajte na 12 plátkov hrubých asi 3-4 cm.
- Položte ich na plech vyložený nepriľnavým papierom a nechajte vyhriať na izbovú teplotu.
- Posypte extra 25 g parmezánu a zohrejte v rúre nastavenej na 180 ° C, po dobu 5-6 minút, ale strážte ich, aby sa náplň neroztiekla a nevytiekla.
- Medzitým zmiešajte pesto s extra panenským olivovým olejom.
- Plátky rolády preložte na nahriate taniere a podávajte s pestom na boku, ozdobené malými lístkami bazalky.
Ako prílohu k tomuto recepty na syrovú roládu môžete zvoliť aj pečivo. A čo môže byť lepšie ako chlieb z domácej pekárne? Tú najlepšiu pekáreň si môžete vybrať z našej recenzie na našom webe ! V obchode už si žiaden nekúpite!