Roláda zo snehových pusiniek s kokosovým krémom a brusnicami

Roláda zo snehových pusiniek s kokosovým krémom a brusnicami

Toto jednoducho musíte vyskúšať! Nádherne vyzerajúca a dokonale chutiaca kokosová roláda zo snehových bielkov plnená kokosovým krémom a domácim brusnicovým kompótom sa stane hitom vašej kuchyne.

Čo budete potrebovať

Na snehové pusinky:

  • 4 vaječné bielky
  • 250 g práškového cukru plus navyše na posypanie
  • 50 g strúhaného kokosu plus navyše na posypanie
  • 1 lyžička citrónovej šťavy alebo bieleho vínneho octu

Na brusnicový kompót:

  • 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 75 g práškového cukru
  • 2 lyžice brandy alebo vodky

Na kokosový krém:

  • 160 ml plechovka kokosového krému
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 25 g práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte plech s rozmermi 35 x 25 cm papierom na pečenie.
  • Bielky dajte do veľkej misy a ručným elektrickým šľahačom ich vyšľahajte do tuha.
  • Po 1 lyžici pridávajte cukor a medzi každým pridaním šľahajte.
  • Pokračujte v šľahaní po dobu niekoľkých minút, kým nie je zmes hustá a lesklá, a potom vmiešajte kokos a citrónovú šťavu alebo ocot.
  • Pomocou stierky rozotrite zmes na pripravený plech a dbajte na to, aby ste uhladili vrch.
  • Pečte 10 minút, potom znížte teplotu rúry na 160 °C a pečte ďalších 15 minút, kým nie je zmes z bielkov hore zlatá a pevná na dotyk.
  • Na pracovnú plochu položte plát papiera na pečenie a poprášte trochou práškového cukru a sušeným kokosom.
  • Nechajte cesto z bielkov vychladnúť po dobu 5 minút, potom preklopte na poprášený papier na pečenie a zlúpnite vrchnú vrstvu papiera na pečenie.
  • Pred plnením nechajte úplne vychladnúť.
  • Zatiaľ čo sa vám bielky pečú, pripravte si brusnicový kompót.
  • Vložte brusnice do malého hrnca spolu s práškovým cukrom a brandy alebo vodkou.
  • Zahrievajte na strednom plameni 10 minút za občasného miešania, kým sa brusnice nezačnú rozpadať.
  • Odoberte z platne a nechajte úplne vychladnúť.
  • Kokosovú náplň pripravíte tak, že z plechovky kokosového krému vysypete do misy iba sušinu a zbavíte sa všetkej tekutiny.
  • Pridajte smotanu na šľahanie a práškový cukor a potom šľahajte elektrickým šľahačom asi 4-5 minút, kým zmes netvorí mäkké vrcholy.
  • Kokosovú náplň rozotrite na vychladnutú roládu, až k okrajom.
  • Na kokosovú zmes naložte rovnomerne brusnicový kompót a začnite rolovať.
  • Začnite kratšou stranou, ktorá je vám najbližšie a roládu pevne zrolujte.
  • Preložte na tanier a ihneď podávajte!
Roláda zo snehových bielkov plnená kokosovým krémom a domácim brusnicovým kompótom.
www.waitrose.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.