Pár ingrediencií a pár jednoduchých úkonov a táto dobrota je na svete, pripravená na servírovanie. Ideálne ako rýchly nápad na večeru.
Čo budeme potrebovať
- 200 g zrelého romadúru
- 75 g vlašských orechov (opečených)
- Lyžica medu
- Čerstvý tymián (môže byť aj sušený)
Postup
- Z romadúru orežeme hornú časť kôrky a boky prerežeme na kocky
- Dáme do rúry na veľmi nízku teplotu a necháme ho zmäknúť.
- Pečieme asi 30 minút
- Potom ho preložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým syr nezíska krémovú konzistenciu
- Pridáme med, tymian podľa chuti soľ a zľahka premiešame
- Nátierku podávame posypanú opečenými vlašskými orechmi
Je to skvelá hrianková nátierka či už na opečený toast alebo chlieb. Ak dumáte nad tým aký hriankovač si vybrať (pretože ten sa hodí vždy a ku všetkému) pozrite sa na tieto recenzie tých najlepších hriankovačov , ktoré vám trh môže momentálne ponúknuť.