Ropa Vieja z pomalého hrnca

Ropa Vieja z pomalého hrnca

Kubánske trhané hovädzie mäso si zamilujete! Mäso opečieme a potom ho celé hodiny dusíme s cibuľou, cesnakom a korením, kým sa nerozpadne. Podávajte s čiernymi fazuľami a ryžou!

Čo budete potrebovať

  • 6 celých strúčikov cesnaku
  • 1 kg flank steaku
  • 1 lyžica oleja
  • 450 ml konzervovaná paradajková omáčka
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 110 g konzervovaných nakrájaných zelených čili papričiek
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžičky suši
  • 1 lyžica rímskej rasce
  • 1 lyžica bieleho octu
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1/4 šálky nasekaného koriandra + ďalšie na podávanie

Postup

  • Malým nožom urobte do mäsa 3 malé značky „x“.
  • Vezmite 3 strúčiky cesnaku a vložte ich do značiek tak, aby boli úplne zasunuté.
  • Obe strany mäsa ochuťte štipkou soli a korenia.
  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte olej.
  • Pridajte hovädzie mäso a opekajte z každej strany 5 minút, otočte, až keď je povrch zhnednutý.
  • Zvyšné 3 strúčiky cesnaku nakrájajte na tenké plátky a pridajte ich do pomalého hrnca spolu so všetkými zvyšnými ingredienciami.
  • Prikryte a nechajte variť LOW 7-8 hodín.
  • Keď sa hovädzie mäso krásne rozpadá, je hotové.
  • Mäso natrhajte pomocou vidličiek a premiešajte.
  • Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte s ryžou a čiernymi fazuľami na kubánsky spôsob posypané koriandrom s niekoľkými mesiačikmi limetky.
  • Mäso môžete použiť aj do burrita, quesadilly alebo tacos!
Kubánske natrhané mäso s čerstvými bylinkami.
www.littlespicejar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.