Rozdrvené pečené zemiaky s čedarom

Rozdrvené pečené zemiaky s čedarom

Netradičný recept na nové zemiaky, ktoré sa pred pečením v rúre najprv uvaria a potom rozdrvia. Vznikne vám tak niečo ako zemiaková kaša s krásne chrumkavými okrajmi. Skvelá všestranná príloha, ktorá sa hodí takmer ku každému pokrmu!

Ingrediencie

  • 12 malých nových zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie
  • čerstvý rozmarín
  • syr čedar

Postup

  1. Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou.
  2. Pridajte zemiaky a varte, kým nebudú mäkké.
  3. Predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
  4. Pečiaci papier bohato pokvapkajte olivovým olejom.
  5. Dajte varené zemiaky na plech a ponechajte medzi jednotlivými zemiakmi dostatok miesta.
  6. Šťuchadlom na zemiaky jemne pritlačte každý zemiak, kým sa mierne neroztlačí, otočte šťouchadlom o 90 stupňov a znovu roztlačte.
  7. Vrch každého drveného zemiaka potrite ďalším olivovým olejom.
  8. Zemiaky posypte soľou, čiernym korením a nasekaným čerstvým rozmarínom.
  9. Pečte 20-25 minút dozlatista.
  10. Vyberte a podľa potreby pridajte čedar.
Zemiaky z rúry pečenej so syrom na plechu vyloženom papierom na pečenie.
www.butterandbaggage.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.