Netradičný recept na nové zemiaky, ktoré sa pred pečením v rúre najprv uvaria a potom rozdrvia. Vznikne vám tak niečo ako zemiaková kaša s krásne chrumkavými okrajmi. Skvelá všestranná príloha, ktorá sa hodí takmer ku každému pokrmu!
Ingrediencie
- 12 malých nových zemiakov
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie
- čerstvý rozmarín
- syr čedar
Postup
- Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou.
- Pridajte zemiaky a varte, kým nebudú mäkké.
- Predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
- Pečiaci papier bohato pokvapkajte olivovým olejom.
- Dajte varené zemiaky na plech a ponechajte medzi jednotlivými zemiakmi dostatok miesta.
- Šťuchadlom na zemiaky jemne pritlačte každý zemiak, kým sa mierne neroztlačí, otočte šťouchadlom o 90 stupňov a znovu roztlačte.
- Vrch každého drveného zemiaka potrite ďalším olivovým olejom.
- Zemiaky posypte soľou, čiernym korením a nasekaným čerstvým rozmarínom.
- Pečte 20-25 minút dozlatista.
- Vyberte a podľa potreby pridajte čedar.