Rožky pečené v domácej pekárni

Rožky pečené v domácej pekárni

Ak vás niekedy prepadnú chute na čerstvé rožky, využite svoju domácu pekáreň. Docielite tak maximálne uspokojivého výsledku. A napríklad vo vás vyvolajú nostalgiu a vrátia vás späť do detstva.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • 4 hrnčeky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • štipka cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 a ½ lyžičky instantného droždia

Postup:

  • Ingrediencie pridajte do pekárne.
  • Zvoľte program cesto.
  • Hotové cesto rozdeľte na 2 bochníky.
  • Každý bochník rozvaľkajte na okrúhlu placku, tú potom rozdeľte na 8 kúskov (ako pizzu).
  • Každý dielik zrolujte počnúc najširšou stranou a ukladajte na papierom na pečenie vyložený plech cípy dole.
  • Prikryte plech utierkou a nechajte rožky kysnúť asi 2 hodiny pri izbovej teplote, pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
  • Pečte pri 180 °C asi 12 minút.
Domáci rožky v ošatke.
www.tinkinerecepty.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.