Ak vás niekedy prepadnú chute na čerstvé rožky, využite svoju domácu pekáreň. Docielite tak maximálne uspokojivého výsledku. A napríklad vo vás vyvolajú nostalgiu a vrátia vás späť do detstva.
Ingrediencie:
- 1 hrnček vlažného mlieka
- ½ hrnčeka rozpusteného masla
- 4 hrnčeky hladkej múky
- 2 vajcia
- štipka cukru
- 1 lyžička soli
- 2 a ½ lyžičky instantného droždia
Postup:
- Ingrediencie pridajte do pekárne.
- Zvoľte program cesto.
- Hotové cesto rozdeľte na 2 bochníky.
- Každý bochník rozvaľkajte na okrúhlu placku, tú potom rozdeľte na 8 kúskov (ako pizzu).
- Každý dielik zrolujte počnúc najširšou stranou a ukladajte na papierom na pečenie vyložený plech cípy dole.
- Prikryte plech utierkou a nechajte rožky kysnúť asi 2 hodiny pri izbovej teplote, pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
- Pečte pri 180 °C asi 12 minút.