Tieto maslové kokosové rožky sú skutočne veľmi jednoduché na prípravu. Vzniknuté krehké pečivo sa hodí nielen ako sviatočné pohostenie, ale aj ako rýchla sladká desiata, keď túžite po niečom malom na zahryznutie.
Čo budeme potrebovať
- 375 g práškového cukru
- 250 g masla (zmäkčeného)
- Veľké vajcia
- 2 lyžičky vanilky
- 450 g hladkej múky
- 200 g kokosovej múky (alebo strúhaného nesladeného kokosu)
- Lyžička kyslej smotany
- Lyžička jedlej sódy
Na polevu
- 400 g polosladkej čokolády (nasekané na kúsky)
- 2 lyžice masla
Na posypanie
- 100 g pekanových orechov (jemne nasekaných)
Postup
- V miske zmiešame práškový cukor, maslo, vajcia a vanilku
- Zmes šľaháme na strednú rýchlosť, pokiaľ nebude krémová
- Pridáme múku, smotanu a jedlú sódu
- Znovu šľaháme pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko dobre nepremieša
- Vzniknuté cesto rozdelíme na štvrtiny
- Zabalíme ich do potravinárskej fólie a dáme na 1 hodinu chladiť do chladničky
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Každú štvrtinu vyvaľkáme do dlhej rezance
- Každú rezancu narežeme na 4 kusy
- Každý kúsok vytvarujte do tvaru polmesiaca
- Umiestnime ich na plechy vyložené papierom na pečenie
- Vložíme do rúry a pečieme 8–10 minút, kým nezozlátnu
- Vyberieme ich a necháme úplne vychladnúť
- Zmiešame čokoládové kúsky a maslo v malej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry, kde ju v krátkych intervaloch rozpúšťame a premiešavame
- Každý kokosový rožok z ½ namočíme v čokoláde
- Podľa potreby ihneď posypeme nasekanými pekanovými orechmi
- Rožky necháme odpočívať, kým čokoláda nestuhne