Toto sladké pečivo je tak chutné a ľahké na výrobu, že sa stane bežnou súčasťou vašich sobotných raňajok alebo ako sladká bodka na záver výborného nedeľného obeda, ku káve. Listové cesto je plnené plnotučným tvarohom a hrozienkami namočených v rume s vanilkovým extraktom.
Čo budeme potrebovať
- Balenie lístkového cesta
- 230 g tvarohu (alebo smotanového syra)
- Veľké vajcia
- 50 g cukru
- Štipka soli
- 60 g hrozienok
- Lyžica rumu
- Kôra z 1 citróna
- Lyžička vanilkového extraktu
- Vajcia (na potretie rožkov)
Postup
- Rozmrazíme si lisové cesto
- Plech vyložíme papierom na pečenie
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Hrozienka dáme do misky, zalejeme rumom a vanilkovým extraktom a necháme 10 minút odležať
- V strednej mise zmiešame tvaroh, rozšľahané vajcia, hrozienka s rumom a vanilkou, cukor a soľ
- Na pomúčenú plochu položíme plát lístkového cesta
- Cesto vyvaľkáme do kruhu a rozkrájame ho na trojuholníky
- Na najširšiu časť cesta pridáme kopček tvarohovej náplne
- Cesto od najširšieho konca začneme rolovať smerom k stredu
- Postup opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
- Každý rožok potrieme rozšľahaným vajcom
- Tvarohové rožky pečieme pri 200 stupňoch približne 17-20 minút do zlatohneda
- Posypeme ich práškovým cukrom a podávame teplé alebo studené
Tvarohu nie je nikdy dosť a preto čerpajte ďalšiu inšpiráciu z výberu tých najlepších tort z tvarohu! Upečte podľa nás napríklad túto nadýchanú mrkvovú tortu a pochutnajte si ako nikdy.