Rožteky z tvarohového cesta

Rožteky z tvarohového cesta

Toto sladké pečivo je tak chutné a ľahké na výrobu, že sa stane bežnou súčasťou vašich sobotných raňajok alebo ako sladká bodka na záver výborného nedeľného obeda, ku káve. Listové cesto je plnené plnotučným tvarohom a hrozienkami namočených v rume s vanilkovým extraktom.

Čo budeme potrebovať

  1. Balenie lístkového cesta
  2. 230 g tvarohu (alebo smotanového syra)
  3. Veľké vajcia
  4. 50 g cukru
  5. Štipka soli
  6. 60 g hrozienok
  7. Lyžica rumu
  8. Kôra z 1 citróna
  9. Lyžička vanilkového extraktu
  10. Vajcia (na potretie rožkov)

Postup

  1. Rozmrazíme si lisové cesto
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie
  3. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  4. Hrozienka dáme do misky, zalejeme rumom a vanilkovým extraktom a necháme 10 minút odležať
  5. V strednej mise zmiešame tvaroh, rozšľahané vajcia, hrozienka s rumom a vanilkou, cukor a soľ
  6. Na pomúčenú plochu položíme plát lístkového cesta
  7. Cesto vyvaľkáme do kruhu a rozkrájame ho na trojuholníky
  8. Na najširšiu časť cesta pridáme kopček tvarohovej náplne
  9. Cesto od najširšieho konca začneme rolovať smerom k stredu
  10. Postup opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
  11. Každý rožok potrieme rozšľahaným vajcom
  12. Tvarohové rožky pečieme pri 200 stupňoch približne 17-20 minút do zlatohneda
  13. Posypeme ich práškovým cukrom a podávame teplé alebo studené
Nadýchané rožky ala croissant z tvarohového cesta a náplní.
Zdroj: glutenfreeonashoestring.com

Tvarohu nie je nikdy dosť a preto čerpajte ďalšiu inšpiráciu z výberu tých najlepších tort z tvarohu! Upečte podľa nás napríklad túto nadýchanú mrkvovú tortu a pochutnajte si ako nikdy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.