Máte radi voňavé vianočné pečivo?
A čo tak rum snúbiaci sa so sladkou chuťou vanilky či kokosu?
Ak ste odpovedali áno, zaručene sa Vám budú hodiť naše recepty na vianočné rumové pečivo!
Vyskúšajte ich a uvidíte, že si rumové dobroty zamiluje aj Vaša rodina a známi!
Naše recepty
Ako spoznať dobrý rum?
Je ťažké povedať aký je ten najlepší, pretože stále platí: „Sto ľudí sto chutí.“
Ohromnou výhodou pri rumoch je, že existuje skutočne rum pre každého; štýl, ktorý padne každému.
Dobrý rum nemusí byť ani drahý.
1. Je vyrobený z cukrovej trstiny.
Cukrová trstina (čo je druh trávy) najlepšie rastie v teplom tropickom podnebí, ako je Južná Amerika a Karibik.
2. Má niečo spoločné s whisky.
Sudy! Po procese fermentácie sa rum destiluje. Potom alkohol často zreje v sudoch po americkej whisky.
3. Je tam zapojených veľa ohňa.
Dobrý rum má široké spektrum chutí, od karamelu a vanilky až po dym a zeminu. Ako výrobcovia rumu dosahujú túto zložitosť? Ohňom. Stroje, ktoré sú v podstate obrie plameňomety, spaľujú vnútro dubových sudov a dodávajú rumu zrejúcemu vo vnútri správnu príchuť.
4. Biely rum a tmavý rum sú si viac podobné, ako si myslíte.
Potom, čo rum dozrieval podľa predstáv pálenice, časť stareného rumu sa prefiltruje cez drevené uhlie, aby sa odstránila časť farby a trochu dubovej chuti. To je to, čo označujeme ako biely rum, preferovaný rum pre miešané nápoje. Tmavý rum, jeho náprotivok, si zachováva viac zuhoľnatej chuti a funguje najlepšie čistý alebo s pohárom ľadu.