Pokiaľ sa vám vyššie uvedený recept na talianske netradičné gule nepozdávajú, urobte si klasické rumové gule s medom. Pravdepodobne sa pýtate, kedy robiť rumové guličky. Ideálne je začať tri týždne pred Vianocami, aby sa gule dobre odležali.
INGREDIENCIA
- 2 a 1/2 hrnčeka drvených vanilkových oblátkov
- 1 mleté pekanové orechy
- 1 hrnček cukru
- 2 lyžice kakaa
- 1/4 hrnčeka rumu
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice vody
POSTUP
- Zmiešajte oblátky, pekanové orechy, cukor a kakao.
- V miske zvlášť zmiešajte rum, med a vodu, a potom tieto mokré suroviny pridajte medzi oblátky, pekanové orechy, cukor a kakao.
- Vypracujte pevné cesto, z ktorého potom robte menšie guličky.
- Rumové gule obaľte v cukre, kokose či kakau.
- Nechajte toto medové vianočné pečivo odležať aspoň tie tri týždne, aby dostalo tú správnu chuť.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom teste?