Rumunská polievka

Rumunská polievka

Kto si rád vychutná dobrú polievku a zároveň s tým je fanúšikom cesnaku, ten uvíta tento skvelý a hlavne jednoduchý recept na rumunskú polievku, ktorá je cesnakom priam nadupaná. Zahreje, pohladí chuťové poháriky a ešte to môže byť účinná prevencia počas obdobia chrípok či prechladnutia.

Ingrediencie:

  • 5 palíc cesnaku
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 stredne veľká žltá cibuľa
  • 1 veľký zemiak
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 1 – 1 1/2 litra vody
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúry na 180 °C.
  • Potom vezmeme celé palice cesnaku, odrežeme im vrch, aby sa obnažili jednotlivé strúčiky.
  • Takto pripravený cesnak položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme po dobu 20 až 25 minút.
  • Medzitým očistíme všetku zostávajúcu zeleninu a dáme ju do hrnca.
  • Prelejeme vodou a necháme variť cca 30 minút.
  • Akonáhle je cesnak upečený, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
  • Rozdelíme ho na jednotlivé strúčiky a olúpeme.
  • Keď je zelenina uvarená, vložíme ju do mixéra, potom prihodíme olúpaný cesnak a zmäknuté maslo.
  • Zapneme na najvyšší stupeň a polievku dôkladne rozmixujeme, až bude hladká a jemná.
  • Keď bude polievka až príliš hustá, môžeme pridať trochu uvarenej vody.
  • Potom ju rozdelíme do misiek, pokvapkáme trochou olivového oleja a zasypeme petržlenovou vňaťou.
  • Podávame s čerstvo upečeným chlebom alebo napríklad opečenou bagetou.
Skvelá polievka s cesnakom, mrkvou a opečeným chlebom.
Zdroj: https://littlesunnykitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.