V tomto recepte sme sa nechali inšpirovať na východe. Tradičné ruské cesto na lievance používa sušené droždie, ktoré z tohto pokrmu urobí niečo výnimočné. Recept dôjde k dokonalosti ak k lievancom naservírujete kyslú smotanu a čučoriedky obalené v cukre.
Čo budeme potrebovať
- 250 ml mlieka
- 1 lyžička sušeného droždia
- vajcia
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- 300 g hladkej múky
- 3 – 4 lyžice oleja alebo masla
Postup
- Vlažné mlieko nalejeme do väčšej misy
- Pridáme lyžičku droždia as mliekom miešame približne 30 sekúnd
- Droždie sa musia v mlieku rozpustiť
- Do mlieka pridáme vajcia s cukrom a soľou
- Do misy preosejeme múku
- Zmes miešame, kým nevznikne hladké cesto
- Misu prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť na teplom mieste
- Cesto musí zdvojnásobiť svoj objem
- Rozohrejeme si panvicu a rozpustíme na nej maslo
- Z cesta odoberáme polievkovými lyžicami malé kúsky, ktoré na panvici potom smažíme
- Pečieme z každej strany približne 2 minúty, kým nie je lívanec zlatistý
- Lievance necháme uschnúť od tuku na papierovej utierke a potom podávame
S jablkami sa dajú robiť v kuchyni priam zázraky. Tak skúste ďalšie skvelé recepty na jablčné torty a rozšírte si svoj kulinársky repertoár.