Ruské lievance z kysnutého cesta

Ruské lievance z kysnutého cesta

V tomto recepte sme sa nechali inšpirovať na východe. Tradičné ruské cesto na lievance používa sušené droždie, ktoré z tohto pokrmu urobí niečo výnimočné. Recept dôjde k dokonalosti ak k lievancom naservírujete kyslú smotanu a čučoriedky obalené v cukre.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 ml mlieka
  2. 1 lyžička sušeného droždia
  3. vajcia
  4. 2 lyžice cukru
  5. štipka soli
  6. 300 g hladkej múky
  7. 3 – 4 lyžice oleja alebo masla

Postup

  1. Vlažné mlieko nalejeme do väčšej misy
  2. Pridáme lyžičku droždia as mliekom miešame približne 30 sekúnd
  3. Droždie sa musia v mlieku rozpustiť
  4. Do mlieka pridáme vajcia s cukrom a soľou
  5. Do misy preosejeme múku
  6. Zmes miešame, kým nevznikne hladké cesto
  7. Misu prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť na teplom mieste
  8. Cesto musí zdvojnásobiť svoj objem
  9. Rozohrejeme si panvicu a rozpustíme na nej maslo
  10. Z cesta odoberáme polievkovými lyžicami malé kúsky, ktoré na panvici potom smažíme
  11. Pečieme z každej strany približne 2 minúty, kým nie je lívanec zlatistý
  12. Lievance necháme uschnúť od tuku na papierovej utierke a potom podávame
Krásne nadýchané pocukrované lievančeky.
Zdroj: marieclaire.be

S jablkami sa dajú robiť v kuchyni priam zázraky. Tak skúste ďalšie skvelé recepty na jablčné torty a rozšírte si svoj kulinársky repertoár.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.