Ružičky v parmezáne alebo vyprážaný karfiol trochu inak

Ružičky v parmezáne alebo vyprážaný karfiol trochu inak

Vyprážanie je považované za nie celkom zdravý spôsob prípravy pokrmov. Nahraďte ho pečením a vaša obľúbená pochúťka bude hneď zdravšia!

Ingrediencie:

  • 1 hlava karfiolu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky masla
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Umytý karfiol rozdeľte na ružičky približne rovnakej veľkosti.
  3. V malom hrnci na miernom ohni rozpustite maslo a pridajte doň prelisované strúčiky cesnaku. Dôkladne premiešajte.
  4. V miske zmiešajte strúhanku, parmezán, soľ a korenie.
  5. Každý kúsok karfiolu namočte najskôr do cesnakového masla a následne do zmesi strúhanky a parmezánu.
  6. Jednotlivé obalené kúsky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Plech vložte do rúry a pečte domäkka a dozlatista, približne 35-40 minút.

Obaľovaný karfiol bez vyprážania servírujte so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou. Zdroj: crunchycreamysweet.com

Kúsky karfiolu obalené v zmesi strúhanky a parmezánu
zdroj: crunchycreamysweet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.