Ružová nadýchaná torta

Ružová nadýchaná torta

Ideálna torta na akúkoľvek oslavu. Jeho farebnosť vykúzli skvelú atmosféru a úsmev na tvári všetkých účastníkov. Vďaka svojej farebnosti bude neprehliadnuteľný.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 50 g masla
  2. 150 g práškového cukru
  3. 4 vajcia
  4. 150 g hladkej múky
  5. kvapku ružového a žltého potravinárskeho farbiva
  6. citrónový a malinový extrakt

Na maslový krém

  1. 100 g masla (zmäknutého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. ½ lyžice mlieka

Na polevu

  1. 200 g práškového cukru
  2. Ružové potravinárske farbivo

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
  2. Formu si vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Formu pomocou alobalu rozdelíme na približne tri rovnako veľké časti
  4. Maslo si v hrnci rozpustíme a dáme bokom
  5. Na vodnom kúpeli s vriacou vodou si ušľaháme vajcia s cukrom
  6. Šľaháme, kým zmes nemá hustú konzistenciu, približne 4 – 5 minút
  7. Trochu vajíčkovej zmesi nalejeme do rozpusteného masla a premiešame, aby sa ingrediencie spojili
  8. Potom maslovú zmes celú vlejeme do vaječnej zmesi a premiešame
  9. Postupne začneme pridávať múku
  10. Cesto si rozdelíme do troch misiek
  11. Jednu misku s cestom necháme tak ako je
  12. V druhej miske zmiešame kvapku ružového farbiva s malinovým extraktom
  13. Do tretej pridáme kvapku oranžového farbiva s citrónovým extraktom
  14. Do vopred rozdelenej formy, do každej jej jednej časti vlejeme jednu misku s cestom
  15. V rúre pečieme asi 12 – 15 minút
  16. Necháme tortu ľahko vychladnúť vo forme a potom opatrne jeho 3 časti presunieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť
  17. Na maslový krém prešľaháme maslo, cukor, vanilkový extrakt a mlieko
  18. Zmes musí získať konzistenciu krému
  19. Tortu zostavíme tak, že jej základ bude klasický korpus, ten potrieme polovicou krému, navrch dáme korpus malinový a potrieme ho druhou polovicou krému a naň položíme korpus citrónový
  20. Na polevu do misy preosejeme cukor a pridáme vodu, tak aby vnikla hustá, ale tekutá zmes
  21. Do zmesi kvapneme potravinárske farbivo a premiešame
  22. Polevou potom potrieme celý povrch torty a necháme stuhnúť
Buchta s ružovou polevou a dúhovou posypkou vo vnútri.
Zdroj: oldhousetonewhome.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.