Ideálna torta na akúkoľvek oslavu. Jeho farebnosť vykúzli skvelú atmosféru a úsmev na tvári všetkých účastníkov. Vďaka svojej farebnosti bude neprehliadnuteľný.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 50 g masla
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 150 g hladkej múky
- kvapku ružového a žltého potravinárskeho farbiva
- citrónový a malinový extrakt
Na maslový krém
- 100 g masla (zmäknutého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžice mlieka
Na polevu
- 200 g práškového cukru
- Ružové potravinárske farbivo
Postup
- Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
- Formu si vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie
- Formu pomocou alobalu rozdelíme na približne tri rovnako veľké časti
- Maslo si v hrnci rozpustíme a dáme bokom
- Na vodnom kúpeli s vriacou vodou si ušľaháme vajcia s cukrom
- Šľaháme, kým zmes nemá hustú konzistenciu, približne 4 – 5 minút
- Trochu vajíčkovej zmesi nalejeme do rozpusteného masla a premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Potom maslovú zmes celú vlejeme do vaječnej zmesi a premiešame
- Postupne začneme pridávať múku
- Cesto si rozdelíme do troch misiek
- Jednu misku s cestom necháme tak ako je
- V druhej miske zmiešame kvapku ružového farbiva s malinovým extraktom
- Do tretej pridáme kvapku oranžového farbiva s citrónovým extraktom
- Do vopred rozdelenej formy, do každej jej jednej časti vlejeme jednu misku s cestom
- V rúre pečieme asi 12 – 15 minút
- Necháme tortu ľahko vychladnúť vo forme a potom opatrne jeho 3 časti presunieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť
- Na maslový krém prešľaháme maslo, cukor, vanilkový extrakt a mlieko
- Zmes musí získať konzistenciu krému
- Tortu zostavíme tak, že jej základ bude klasický korpus, ten potrieme polovicou krému, navrch dáme korpus malinový a potrieme ho druhou polovicou krému a naň položíme korpus citrónový
- Na polevu do misy preosejeme cukor a pridáme vodu, tak aby vnikla hustá, ale tekutá zmes
- Do zmesi kvapneme potravinárske farbivo a premiešame
- Polevou potom potrieme celý povrch torty a necháme stuhnúť