Na prípravu tohto receptu môžete okrem klasického kapra použiť aj pstruha či lososa. Rybie mäso môžete zaliať vo forme filiet alebo ho nakrájať na kúsky.
Ingrediencie:
- 1 ryba
- 1 cibuľa
- 2 vajcia natvrdo
- 1 mrkva
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 balenie želatíny
- bobkový list
- nové korenie
- soľ, korenie
Postup:
- Umyte a očistite rybu.
- Odrežte hlavu ryby, chvost, plutvy a chrbticu.
- Očistenú zeleninu s korením vložte na 25-30 minút variť do hrnca s vodou.
- Na kúsky pokrájanú rybu následne pridajte do hrnca so zeleninou a varte domäkka.
- Potom kúsky ryby vyberte, naaranžujte ich do misky či misiek, ktoré chcete na aspik použiť.
- Sceďte rybí vývar a pridajte doň želatínu, ktorú ste si predpripravili podľa návodu.
- V medziobdobí si nakrájajte uvarenú mrkvu, cibuľu a pridajte polovicu množstva k rybe, spoločne s na plátky nakrájaným vajcom natvrdo a čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Následne zalejte misku do polovice vývarom so želatínou a nechajte stuhnúť.
- Pridajte zvyšok zeleniny, vajíčko a prelejte opäť aspikom.
- Nechajte stuhnúť a vložte do chladničky.