Rybí šalát s batátmi

Rybí šalát s batátmi

Vymeňte stereotyp klasických zemiakov za sladké zemiaky alebo batáty. Táto sladká alternatíva skvele dopĺňa vyprážanú rybu na šalátovom lôžku.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 veľké batáty (ošúpané a nakrájané na kocky)
  2. 3 lyžice olivového oleja
  3. 4 filety tilápie alebo tresky (ca 400 g)
  4. 2 lyžice citrónovej šťavy
  5. 2 lyžice sójovej omáčky
  6. 1 lyžičku chilli
  7. 3 uhorky hadovky
  8. 150 g rukoly
  9. čerstvá bazalka alebo 2 lyžice sušenej bazalky
  10. nastrúhaná citrónová kôra
  11. soľ
  12. korenie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov
  2. Vyložíme si plech papierom na pečenie
  3. Na plechu si premiešame batátové kocky s 2 lyžicami olivového oleja
  4. Osolíme a okoreníme
  5. Batáty v rúre pečieme približne 30 minút av priebehu pečenia občas miešame kým nezhnednú
  6. Batáty necháme vychladnúť
  7. Medzitým si na panvici orestujeme na zvyšnom olivovom oleji rybu
  8. Rybu osolíme a okoreníme
  9. A pečieme kým nie je ryba hotová
  10. V malej miske zmiešame citrónovú šťavu, sójovú omáčku a chilli
  11. Vo veľkej mise zmiešame batáty, uhorku, rukolu, bazalku a citrónovú kôru, zalejeme dresingom a premiešame
  12. Šalát servírujeme a navrch dáme kúsky opečené ryby.
Výborný šalát na tanieri so sladkými zemiakmi.
Zdroj: eatingbirdfood.com

Šalát je možný podávať aj s údeným lososom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.