Rybí šalát s chipsy z kapra

Rybí šalát s chipsy z kapra

Kapor je typickou českou rybou. A typické je ho podávať so zemiakovým šalátom. Prečo ale nevyskúšať, túto kombináciu kaprích chipsov a paradajkového šalátu. Tento variant je oveľa ľahší ao trochu zdravší ako klasický vianočný pokrm.

Čo budeme potrebovať

Na kapra

  1. 1,5 kg – 2 kg kapra
  2. hladká múka
  3. 2 vajcia
  4. Strúhanka alebo rozdrvené kukuričné lupienky
  5. soľ
  6. korenie
  7. olej na vyprážanie

Na majonézu

  1. 1 žĺtok
  2. 30 ml vody
  3. nasekaný kôpor
  4. 1 citrón
  5. 250 ml oleja
  6. 10 ml ryžového octu
  7. 10 g dijonskej horčice

Na šalát

  1. Čerstvé letné paradajky
  2. Citrónová šťava
  3. Olivový olej
  4. Balzamikový ocot
  5. Šalotka (nakrájaná nadrobno)
  6. Soľ
  7. Korenie

Postup

  1. Kaprie mäso nakrájame na prúžky
  2. Dochutíme ho soľou, korením a obaľujeme ho v trojobale – múka, vajcia, strúhanka
  3. Na panvici rozpálime olej, kaprie kúsky usmažíme a necháme odkvapkať
  4. Medzitým si vyšľaháme žĺtok s vodou a octom
  5. Postupne pridávame olej
  6. Nakoniec pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu a kôpor
  7. Paradajky rozpolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme olej, šalotku a dochutíme soľou s korením a pokvapkáme balzamikovým octom
  8. Paradajkový šalát servírujeme s vyprážanými kaprími chipsy a pokvapkaný domácou majonézou
Vyprážané chipsy z kapra kôprom a dipom.
Zdroj: rusticjoyfulfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.