Všetci poznáme klasický rybí šalát zo supermarketu. Toto je však úplne niečo iné. Chuť doma pripravovaného šalátu vás úplne ohromí a nikdy už sa ku kupovanému nevrátite.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg filétov z tresky alebo pstruha
- 1 lyžica masla
- ½ cesnaku v prášku
- 1 lyžička mletého korenia
- 250 g majonézy
- 100 g cibule (nakrájané na jemno)
- 100 g stopkového zeleru
- 1 lyžička sušeného kôpru
- 1 lyžička soli
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Plech do rúry vymažte alebo vyložte papierom na pečenie
- V miske zmiešame maslo, granulovaný cesnak a korenie
- Na plech vyložíme rybie filety a potrieme ich maslovou zmesou
- V rúre pečieme 15 – 25 minút kým mäso nie je mäkké
- Vo veľkej mise zmiešame majonézu, cibuľu, zeler, kôpor a soľ
- Do majonézy pridáme vychladnutú rybu a premiešame
- Pred podávaním necháme odpočinúť v chladničke TIP Podávajte s krekermi, na toastovom chlebe alebo na šalátovom lôžku.