Tento šalát z tresky, ktorý sa perfektne hodí na letné dni, je plný odvážnej a osviežujúcej chuti. Je preliaty ľahkou balzamikovou zálievkou a okrem tresky obsahuje aj čerstvú cuketu, nakrájaný hlávkový kel, sladké hrozno a veľa korenia. Má nízky obsah kalórií, vysoký obsah vlákniny a preto skvele poslúži ako ľahký obed.
INGREDIENCIA
- 2 filety z tresky
- 1 cuketa
- 1/4 hlávkového kelu
- 1 strúčik cesnaku
- koriander (podľa chuti)
- soľ
- balzamikový ocot
- olivový olej
- sezamové semienka
- korenie
- oregano
- 1/2 zväzku hrozna
POSTUP
- Filety opečte so štipkou soli.
- Odstráňte kosti a kožu.
- Dajte bokom.
- Kel a cuketu nakrájajte na tenké plátky a podľa chuti pridajte k treske spolu s cesnakom a koriandrom.
- Pripravte si zálievku z balzamika, olivového oleja, sezamových semienok, korenia a oregana.
- Tresku a zeleninu dochuťte zálievkou a podľa potreby dosoľte.
- Pred podávaním pridajte nakrájané hrozno.
- Dobrú chuť!