Rybí šalát z kapra

Rybí šalát z kapra

Či už máte kapra z predošlého dňa alebo čerstvého, môžete si pripraviť tento ľahký šalát.

INGREDIENCIA

  • 300 g filiet z kapra (alebo 300 g kapra od Štedrého dňa)
  • 1 hrnček vínneho octu
  • 1 hrnček vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 kyslé uhorky
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 5 guličiek nového korenia
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • 1 lyžica majolky
  • 1 vrchovatá lyžica bieleho jogurtu

POSTUP

  • Do hrnca si dáme vodu, ocot, soľ, cukor, bobkový list, čierne a nové korenie.
  • Všetko privedieme do varu a varíme 5 minút.
  • Potom si do octovej vody pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu.
  • Varíme asi 10 minút, potom pridáme naporcovanú rybu (ak máme čerstvú) a varíme ďalších 8 minút.
  • Ak máme kapra zo štedrovečernej večere, potom ho nakrájame na kocky a po uvarení vložíme do pripraveného láku.
  • Potom hrniec odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Dáme do chladničky schladiť do druhého dňa.
  • Všetko sa krásne rozleží.
  • Potom si rybu so zeleninou scedíme, vyberieme korenie, k zmesi pridáme na kocky nakrájanú uhorku, majonézu a jogurt.
  • Šalát prípadne dochutíme soľou.
Šalát z kaprieho mäsa a majonézy.
seasonedkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.