Či už máte kapra z predošlého dňa alebo čerstvého, môžete si pripraviť tento ľahký šalát.
INGREDIENCIA
- 300 g filiet z kapra (alebo 300 g kapra od Štedrého dňa)
- 1 hrnček vínneho octu
- 1 hrnček vody
- 1 lyžica cukru
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 kyslé uhorky
- 5 guličiek čierneho korenia
- 5 guličiek nového korenia
- 1 bobkový list
- soľ
- 1 lyžica majolky
- 1 vrchovatá lyžica bieleho jogurtu
POSTUP
- Do hrnca si dáme vodu, ocot, soľ, cukor, bobkový list, čierne a nové korenie.
- Všetko privedieme do varu a varíme 5 minút.
- Potom si do octovej vody pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu.
- Varíme asi 10 minút, potom pridáme naporcovanú rybu (ak máme čerstvú) a varíme ďalších 8 minút.
- Ak máme kapra zo štedrovečernej večere, potom ho nakrájame na kocky a po uvarení vložíme do pripraveného láku.
- Potom hrniec odstavíme a necháme vychladnúť.
- Dáme do chladničky schladiť do druhého dňa.
- Všetko sa krásne rozleží.
- Potom si rybu so zeleninou scedíme, vyberieme korenie, k zmesi pridáme na kocky nakrájanú uhorku, majonézu a jogurt.
- Šalát prípadne dochutíme soľou.