Rybia nátierka s údenou makrelou a tvarohom

Rybia nátierka s údenou makrelou a tvarohom

Spojenie makrely, tvarohu a kyslej smotany s chrenom a jarnou cibuľkou robí z tejto nátierky naozaj skvelý gurmánsky zážitok.

Ingrediencie:

  • 250 g údené makrely
  • 100 g tvarohu
  • 50 g kyslej smotany
  • 4 PL chrenové pasty alebo krému
  • zväzok jarnej cibuľky
  • soľ, korenie podľa chuti
  • kúsky rozmanitej surovej zeleniny na podávanie (mrkva, uhorka, karfiol, paprika)

Postup:

  1. Kúsky vykostené a koža zbavené makrely vložte do misky.
  2. Pridajte tvaroh a kyslú smotanu a vidličkou do seba zapracujte.
  3. Vmiešajte chrenovú pastu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
  4. Ochutnajte av prípade potreby pridajte štipku soli či korenia.

Táto nátierka z údenej makrely chutí znamenite najmä s najrôznejšou surovou zeleninou. Servírujte ju napríklad s paprikou, mrkvou, paradajkami, karfiolom či brokolicou.

Miska s nátierkou pripravenou z tvarohu, kyslej smotany a údené makrely s kúskami zeleniny.
zdroj: bbcgoodfood.com

Recepty na nátierky z údenej makrely nie sú jediným spôsobom, ako môžete túto rybu využiť. Pridať ju môžete aj do rozmanitých rybích šalátov !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.