Spojenie makrely, tvarohu a kyslej smotany s chrenom a jarnou cibuľkou robí z tejto nátierky naozaj skvelý gurmánsky zážitok.
Ingrediencie:
- 250 g údené makrely
- 100 g tvarohu
- 50 g kyslej smotany
- 4 PL chrenové pasty alebo krému
- zväzok jarnej cibuľky
- soľ, korenie podľa chuti
- kúsky rozmanitej surovej zeleniny na podávanie (mrkva, uhorka, karfiol, paprika)
Postup:
- Kúsky vykostené a koža zbavené makrely vložte do misky.
- Pridajte tvaroh a kyslú smotanu a vidličkou do seba zapracujte.
- Vmiešajte chrenovú pastu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte štipku soli či korenia.
Táto nátierka z údenej makrely chutí znamenite najmä s najrôznejšou surovou zeleninou. Servírujte ju napríklad s paprikou, mrkvou, paradajkami, karfiolom či brokolicou.
Recepty na nátierky z údenej makrely nie sú jediným spôsobom, ako môžete túto rybu využiť. Pridať ju môžete aj do rozmanitých rybích šalátov !