Rybia nátierka z olejoviek

Rybia nátierka z olejoviek

Olejovky sú pre nás obrovským a najdôležitejším zdrojom prírodného jódu , mäso obsahuje esenciálny rybí tuk, proteíny, minerály, stopové prvky a množstvo vitamínov A, B a D.

Mäso je ľahko stráviteľné, rybí tuk je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín – omega 3.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g tvarohu
  • 1-2 uvarené vajcia
  • konzervu sardiniek v oleji
  • malá cibuľa, nasekaná
  • 1-2 nakladané uhorky, nasekané
  • soľ
  • korenie
  • horčica
  • šťava z citróna
  • čerstvý petržlen, sekaný

Postup

  1. Do misky vložíme všetky ingrediencie.
  2. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, sekanú petržlen a korenie.
  3. Dobre premiešame.
Krekry pomazané nátierkou z rýb, posypaná kôprom.
Zdroj: thatwhichnourishes.com

Všetky nátierky sa výborne kombinujú s bežne dostupným pečivom zo svetlej alebo celozrnnej múky – chleby, rožky, alebo aj pečivom doma pripraveným .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.