Na výrobu tejto sardínkovej nátierky stačí len pár ingrediencií, môže slúžiť ako rýchla večera alebo desiata.
Čo budeme potrebovať
- 2 konzervy sardiniek v paradajkovej omáčke
- 25 g masla
- 1 lyžička feferónik so soľou
- 1 cibuľa
- 1/2 téglika nátierkového masla
- 2 lyžice jemného kečupu
Postup
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky.
- Ryby v paradajkovej omáčke dáme aj s omáčkou do misky a roztlačíme.
- Spoločne s nátierkovým a klasickým maslom vyšľaháme.
- Nakoniec vmiešame kečup a feferónky soli.
- Pre pikantnosť môžeme kečup nahradiť ostrým alebo pridať trochu čili.
- Dáme odležať a vychladiť do chladničky.
- Tomatovú rybiu nátierku podávame najlepšie na čerstvom chlebe.
Všetky nátierky sa výborne kombinujú s bežne dostupným pečivom zo svetlej alebo celozrnnej múky – chleby, rožky, alebo aj pečivom doma pripraveným .
Hrianky nemusia byť len vyprážané na oleji, ale môžete si ich pripraviť aj „nasucho.“ Stačí pečivo vložiť do hriankovača. Ak ich zbožňujete a chceli by ste ich pripravovať o niečo zdravšie, určite vás zaujme veľký test hriankovačov .